Ο γνωστός σεφ Jamie Oliver αποκάλυψε μεγάλο σκάνδαλο στο δικαστήριο: «Έτσι δηλητηριάζουν τους πελάτες τους, τα McDonalds»!

Κοινοποίηση:
jamie-oliver-mcdonalds

Διατροφικό σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους έφερε στο φως… στην Αμερική ο γνωστός σεφ Jamie Oliver όταν διαπίστωσε πως στα χάμπουργκερ της αλυσίδας McDonald’s υπήρχε μια «ροζ βλέννα» («pink slime») ύποπτης προέλευσης.

Μετά από εργαστηριακές έρευνες δεν άργησε να αποδειχτεί πως αυτή η «ρόζ βλέννα» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά διοξείδιο του αμμωνίου στο οποίο ξεπλένουν το μοσχαρίσιο λίπος. Η αποκάλυψη αυτή, εκτός του ότι έπεσε σαν κεραυνός στην διατροφικά κακομαθημένη αμερικανική κοινωνία, σήκωσε και θύελλα διαμαρτυριών τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τους περισσότερο ευαισθητοποιημένους γύρω από τη διατροφή.

Κυριολεκτικά αποτροπιαστική είναι η εικόνα που έδωσε ο Jamie Oliver περιγράφοντας λίγο ως πολύ το χάμπουργκερ της γνωστής παγκόσμιας αλυσίδας: «Βασικά παίρνουμε ένα προϊόν το οποίο αρχικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φτηνή σκυλοτροφή και προσθέτοντας αυτή την ουσία το δίνουμε σε ανθρώπους». Με την προσθήκη δηλαδή αυτής της ροζ βλέννας, του διοξειδίου του αμμωνίου, αυτή η «φτηνή σκυλοτροφή» απλώς μετατρέπεται σε βρώσιμη από τον άνθρωπο!».

 

1948-1
Σε μια συνέντευξή του στην Daly Mail  ο Oliver έδειξε πως από λίπος, δέρμα, λίπος και εντόσθια μπορεί να γίνει ένα μπέργκερ. Μετά αναρωτήθηκε γιατί ένας λογικός άνθρωπος να φάει κάτι τέτοιο.Μετά από αυτές τις κυριολεκτικά σοκαριστικές καταγγελίες του διάσημου σεφ, η McDonald’s αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να αλλάξει τη «συνταγή» της ενώ σε δήλωσή της δεσμεύτηκε να μην ξαναχρησιμοποιήσει την εν λόγω ουσία και βρίσκοντας άλλο τρόπο (;) να «αναπληρώνει» το βοδινό κρέας των χάμπουργκερ που παρασκευάζει. Στην ίδια της ανακοίνωση η εταιρεία δήλωσε πως ποτέ δεν χρησιμοποίησε διοξείδιο του αμμωνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποια ακριβώς συνταγή χρησιμοποιεί σε όλες τις υπόλοιπες χώρες μηδέ εξαιρουμένης και της δικής μας.Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το  Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, επιτρέπει τη χρήση του διοξειδίου του αμμωνίου στις τροφές και δεν είναι υποχρεωτική η ενημέρωση του καταναλωτή γι’ αυτό. 

tvtv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. εχουν αναφερθει κι κατα καιρους σχολια τυπου οτι μεσα σε αυτες τις αιδιες βαζουν κι ανθωπινο κρεας σε λουκανικα και μπιφτεκια ψαξτετο κι θα βριτε υλικο που λεει κι αυτο το κοματι οτι παιζει

  2. Να τρώτε σπίτια σας ρε,νεοελληναραδες κοπροι,που δηλητηριάζετε τα παιδιά σας

  3. Δεν υπάρχει σαν χημική ουσία το διοξείδιο του αμμωνίου.
    Η έρευνα αναφέρεται στο υδροξείδιο του αμμωνίου , δηλαδή την κοινή αμμωνία για τα τσιμπήματα.
    Ζητήστε την γνώμη κανενός χημικού για να μην ξευτιλίζεστε , δεν τα γνωρίζετε όλα.

  4. Θα συμφωνήσω πώς ολες αυτές οι αλυσίδες πουλάνε καρκίνο κι οχι φαγητό.
    Είναι σέ πλήρη εναρμόνυση με τήν αντζέντα 21 και μέ την οδηγία της οτι ο ανθρωπος πρέπει να καταναλώνει τροφές κενές απο ενζυμα και βιταμίνες.
    Αλλά κι ο συγκεκριμένος τύπος ενας βρωμιάρης και μισός ειναι πού οταν τυχαινε να πέσω σε καμμιά εκπομπή παλαιότερα οι κόρες μου τόν αποκαλούσαν ετσι ακριβώς.
    Και για τούλόγου το αληθές δείτε κι αυτό.

    Jamie Oliver: Mούχλα και περιττώματα ποντικιών βρέθηκαν στο μαγαζί του!

    Γκουρμέ φαγητό από το κρεοπωλείο του στο οποίο βρέθηκαν μούχλα και περιττώματα ποντικιών φέρεται να πρόσφερε ο διάσημος σεφ – γνωστός και στη χώρα μας επίσης- Τζέιμι Όλιβερ!

    Ύστερα από έλεγχο η υγειονομική υπηρεσία του Λονδίνου έκλεισε προσωρινά το κρεοπωλείο Barbecoa του διάσημου σεφ, το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πανάκριβο εστιατόριό του, στην περιοχή του St. Paul, στο Λονδίνο, το οποίο και τροφοδοτεί με κρέας.

    Σύμφωνα με τους Times, το υγειονομικό σε έλεγχο που έκανε τον περασμένο Ιανουάριο βρήκε όχι μόνο περιττώματα ποντικιών αλλά ληγμένα κρέατα που προορίζονταν για κατανάλωση, βρώμικα μαχαίρια, μούχλα και άλλα… «ορεκτικά». Μάλιστα, κάποια φιλέτα κοτόπουλου βρέθηκαν να έχουν βγει από την αρχική τους συσκευασία και να συσκευάσθηκαν εκ νέου σε άλλη΄, με ημερομηνία λήξης μία εβδομάδα αργότερα!

    Και μπορεί οι «γκουρμέ» σεφ σαν τον Όλιβερ να διεκδικούν πολλά αστέρια στις στήλες κριτικής εστιατορίων στα σχετικά έντυπα, όμως το υγειονομικό του Λονδίνου τού έβαλε μόνο να αστέρι (με άριστα το πέντε) και του έκανε αυστηρές συστάσεις για άμεσες βελτιώσεις.

    Το σκάνδαλο έγινε γνωστό πάντως μόλις τώρα και αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Όλιβερ ότι κλείνει «οικειοθελώς» το κατάστημά του για 24 ώρες προκειμένου να προβεί σε «απαραίτητες βελτιώσεις. Ο ίδιος ισχυρίζεται σε δελτίο τύπου: «Ανοίξαμε εκ νέου ύστερα από 24 ώρες και ο νέος έλεγχος του υγειονομικού βρήκε τα πάντα εντάξει».

Comments are closed.