Η εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης θρηνεί τον ξαφνικό θάνατο καθηγήτριας Αγγλικών του 3ου Γενικού Λυκείου, Σοφίας Χρηστίδου, ενώ παράλληλα έρχονται στο φως σοβαρές καταγγελίες για εκφοβισμό και δυσκολίες στο σχολικό περιβάλλον. Η εκπαιδευτικός κατέληξε το πρωί του Σαββάτου (07.03) μετά από νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων και φίλων, η καθηγήτρια βρισκόταν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, αντιμετωπίζοντας επαναλαμβανόμενα περιστατικά εκφοβισμού από μαθητές εντός της τάξης. Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η εκπαιδευτικός είχε παραπεμφθεί σε υγειονομική επιτροπή μετά από καταγγελίες που αμφισβητούσαν την πνευματική της ικανότητα να ασκεί το διδακτικό της έργο.
Ο σύντροφός της, μιλώντας στο Star, περιέγραψε την εκλιπούσα ως μια εξαιρετική εκπαιδευτικό με υψηλή ακαδημαϊκή κατάρτιση και ήθος. Τόνισε ότι η οικογένεια και εκείνος σκοπεύουν να ασκήσουν νομικά μέτρα κατά όσων ευθύνονται για την κατάσταση που οδήγησε στην τραγωδία.
«Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στους μαθητές, αλλά επεκτείνεται και στις σχολικές διοικήσεις», ανέφερε, υπογραμμίζοντας τις επιδόσεις και την πολυγλωσσία της καθηγήτριας, η οποία γνώριζε αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά και ήταν ενεργή φοιτήτρια ιταλικής φιλολογίας.
Μάλιστα, στενός φίλος της καθηγήτριας περιέγραψε τις συνθήκες εκφοβισμού που εκείνη αντιμετώπιζε καθημερινά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μαθητές της πετούσαν βιβλία, φώναζαν δυνατά και τοποθετούσαν θρανία μπροστά στην πόρτα για να την παγιδεύσουν μέσα στην τάξη. Επιπλέον, ανέφερε ότι η διευθύντρια του σχολείου την υποτιμούσε, αμφισβητώντας την ικανότητά της και προσβάλλοντάς την.







Ετσι καταντησαν τα σχολεια οι αυτοκαλουμενες δημοκρατικες δυναμεις , ο καθε αλητηριος μαθητης να κανει οτι γουσταρει ,χωρις να σεβεται τιποτα , λογω ατημωρησιας! Καταληψεις , οταν δεν θελουν να κανουν μαθημα , με αστεια αιτηματα ,μπουλινγκ σε σημαθητες , ζημιες και οτι αλλο μπορει κανεις να φανταστει. Κσι φυσικα και κακοι εκπαιδευτικοι , οσο δε αφορα τους τωρινους γονεις , πολλοι απο αυτους ειναι οι χειροτεροι ολων! Ολο αυτο το κραμα εχει ξεχαρβαλωσει την Παιδεια και η κυβερνηση βρισκεται στον κοσμο της.
καμία πορεία καμία διαμαρτυρία οι γυναίκες για αυτήν την άξια καθηγήτρια??