«Οι βάσεις μας στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούνται από αμερικανικά βομβαρδιστικά», τόνισε κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, τη Δευτέρα (02/03), στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Ο Κιρ Στάρμερ επεσήμανε ότι επιμένει στην απόφασή του να μην υποστηρίξει τις αρχικές κοινές επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την προσέγγισή του.
«Ο πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφασή μας να μην εμπλακούμε στις αρχικές επιθέσεις», δήλωσε ο Στάρμερ, αφού ο Τραμπ τον επέκρινε επειδή «άργησε πολύ» να επιτρέψει τη χρήση αεροπορικών βάσεων από τις ΗΠΑ.
«Αλλά είναι καθήκον μου να κρίνω τι είναι προς το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας. Αυτό έκανα και το υποστηρίζω».





