Όπου βρω παρκάρω! Τι κατέγραψαν οι κάμερες στα λεωφορεία

Κοινοποίηση:
leoforeia

Χιλιάδες παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες βασικών οδικών αξόνων της Αθήνας καταγράφηκαν τον Ιανουάριο του 2026 από το πιλοτικό σύστημα καμερών που λειτουργεί σε 10 λεωφορεία της ΟΣΥ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τις 1.961 συνολικές παραβάσεις, οι 1.721 αφορούσαν παράνομη είσοδο οχημάτων στις λεωφορειολωρίδες και 240 παράνομη στάθμευση. Οι πιο παραβατικές οδοί ήταν η λεωφόρος Αλεξάνδρας με 638 περιστατικά, η Πατησίων με 311, η Βασιλίσσης Σοφίας με 251 και η Μεσογείων με 215.

Η πλειονότητα των παραβατών ήταν οδηγοί Ι.Χ. (96%), ενώ ελάχιστες περιπτώσεις αφορούσαν μοτοσικλετιστές. Στην πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου (6–12/2) καταγράφηκαν 294 παραβάσεις, με μέσο όρο 42 ημερησίως, διατηρώντας υψηλή τάση κυρίως στους άξονες της Αλεξάνδρας, της Βασιλίσσης Σοφίας και της Μεσογείων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εγκρίνει πλέον και τη λειτουργία σταθερών καμερών σε έξι κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, με σκοπό την επιβολή προστίμων μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών και τη διασύνδεση με το σύστημα βεβαίωσης του ΚΟΚ. Οι κάμερες της ΟΣΥ βρίσκονται ήδη σε γραμμές υψηλής κυκλοφορίας, όπως 909, B5, 608, 550, A7, 831, 904, E14, 035 και 227, με σχέδια επέκτασης σε μεγαλύτερο δίκτυο λεωφορειολωρίδων.

Παράλληλα, πιλοτικά συστήματα ευφυούς επιτήρησης έχουν καταγράψει δεκάδες χιλιάδες σοβαρές παραβάσεις, όπως παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, χρήση κινητού ή υπερβολική ταχύτητα, αν και η σύνδεσή τους με το εθνικό σύστημα προστίμων βρίσκεται ακόμη σε φάση αξιολόγησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response