Πόσο ήρεμοι και ήσυχοι μπορεί να νιώθουν αυτοί οι εργαζόμενοι στο «φονικό» εργοστάσιο Βιολάντα που έσπευσαν σήμερα το απόγευμα να εκφράσουν την «αγάπη» τους και τη συμπαράστασή τους στον Κωνσταντίνο Τζιωρτζιώτη που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος; Πόσο ωραία μπορεί να νιώθουν οι ξεφτιλισμένοι ραγιάδες, όταν τα παιδιά των γειτόνων τους, των συναδέρφων τους βλέπουν να λένε πως είναι «εξαιρετικός» εργοδότης, τη στιγμή που από την αδιαφορία του σκοτώθηκαν πέντε γυναίκες;
Έξω από τη Δ.Α. Τρικάλων όπου και κρατείται ο ιδιοκτήτης της ΒΙΟΛΑΝΤΑ Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης συγκεντρώθηκαν περίπου 60 εργαζόμενοι της εταιρείας, που ζήτησαν να μιλήσουν “στο αφεντικό μας και να του εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας καθώς ήταν πάντα δίπλα μας και σήμερα ακόμη πληρωθήκαμε, αν και δεν δουλεύουμε”.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Καππάς ζήτησε την απομάκρυνση των τηλεοπτικών συνεργείων και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν χειροκροτήματα από τους εργαζόμενους.
Αύριο ο ιδιοκτήτης της “Βιολάντα” θα οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την φονική έκρηξη με θύμα τις 5 νεκρές εργαζόμενες.
Κρατείται προσωρινά με την κακουργηματική κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο μετά τα νέα ευρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι του θα ζητήσουν 24ωρη ή 48ωρη προθεσμία προκειμένου να προλάβουν να προετοιμαστούν πάνω στον ογκωδέστατο φάκελο με τις 50 καταθέσεις των εργαζομένων, των τεχνικών συμβούλων, ιδιωτών και μη, αυτών που παραγγέλθηκαν από την Εισαγγελία αλλά και το τηλεοπτικό και το φωτογραφικό υλικό που έχει στα χέρια της η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για να απολογηθεί πάνω σε αυτά.
Έλεγχοι για άδειες πυρασφάλειας και σε άλλα εργοστάσια του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα»
Στο μεταξύ, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας διενεργούν έλεγχο πυρασφάλειας σε άλλο εργοστάσιο του ίδιου επιχειρηματία (με διαφορετικό ΑΦΜ). Την Κυριακή, είχε γίνει αντιληπτό από πολίτη ένα σκάμμα, ενημερώθηκε η αστυνομία και με εντολή εισαγγελέα σταμάτησαν οι εργασίες.
Έλεγχος πυρασφάλειας αναμένεται να διενεργηθεί και στο εργοστάσιο του ίδιου επιχειρηματία, το οποίο βρίσκεται στην Εθνική Οδό Λαρίσης – Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπάρχει μια εμπεριστατωμένη εικόνα για τις εισαγγελικές αρχές, για το τι συμβαίνει με τις άδειες πυρασφάλειας του ίδιου επιχειρηματία στις άλλες επιχειρήσεις.
Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, μίας και η προανάκριση με τη δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισαγγελέως, Ευτυχίας Μελετοπούλου, προϊσταμένης της Εισαγγελίας Τρικάλων, η οποία θα κρίνει πού θα στρέψει την έρευνα και ποιοι ακόμα πρέπει να καταθέσουν για να δώσουν ένα στίγμα για το πως γίνονταν η λειτουργία της επιχείρησης.






