Κοινωνική δράση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Π.Ε.Ο.Ο. στο σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου

Κοινοποίηση:
koinoniki-drasi-tis-ieras-archiepiskopis-kai-p-e-o-o-sto-sofronistiko-katastima-malandrinou

Την 1η Φεβρουαρίου 2026, μέλη του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας – Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών (Π.Ε.Ο.Ο.) επισκέφθηκαν τις φυλακές του Μαλανδρίνου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, για να παραδώσουν συνολικά 100 ζευγάρια γυαλιών οράσεως σε κρατούμενους και σωφρονιστικό προσωπικό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης, κατά την οποία εξετάστηκαν 134 άτομα – οι 124 κρατούμενοι και 10 υπάλληλοι της φυλακής – με σκοπό να αξιολογηθεί η ανάγκη για οπτική υποστήριξη. Ορισμένοι κρατούμενοι, που δεν είχαν εξεταστεί ποτέ στη ζωή τους, παρέλαβαν δύο ζευγάρια γυαλιών, για κοντά και μακριά.

Τη διαδικασία της παράδοσης επιβλέψε ο Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Αρίστος Περρής, ενώ την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο διευθυντής του καταστήματος, Ευθύμιος Παπαδήμας, και στελέχη της φυλακής. Η συγκεκριμένη φυλακή, η οποία ιδρύθηκε το 2003 για να εξυπηρετήσει 440 άτομα, σήμερα φιλοξενεί περίπου 530.

Η κοινωνική πρωτοβουλία είχε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και των Μητροπολιτών Φωκίδας Θεόκτιστου και Φαναρίου Αγαθάγγελου, ενώ τη χορηγία και επεξεργασία των γυαλιών ανέλαβαν οπτικοί και εταιρείες του κλάδου. Η δράση στοχεύει όχι μόνο στην βελτίωση της όρασης των κρατουμένων αλλά και στην υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας και τα Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που λειτουργούν εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Η παρέμβαση αυτή αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας εκκλησιαστικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων και εθελοντών για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κρατουμένων και την κοινωνική ενσωμάτωσή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response