Συναγερμός στο Βερολίνο: Πυροβολισμοί σε διαμέρισμα με πέντε τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση

Κοινοποίηση:
oplo-gun-maxim-hopman-PEJHULxUHZs-unsplash

Σοβαρό αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε διαμέρισμα στο κέντρο του Βερολίνου, με πέντε ανθρώπους να τραυματίζονται από πυρά, δύο από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τις εφημερίδες της Γερμανίας, οι πυροβολισμοί έπεσαν μέσα σε κατοικία στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων και πυροσβεστών στο σημείο.

Εικόνες που περιγράφονται από τα γερμανικά μέσα δείχνουν την περιοχή κοντά στη Wichmannstraße στο Τίργκαρτεν να έχει αποκλειστεί ενώ μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί τόσο γύρω από το κτίριο όσο και στα εισιτήρια κεντρικών νοσοκομείων όπου μεταφέρθηκαν τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους τραυματίες κατάφερε να φτάσει ο ίδιος στο γειτονικό νοσοκομείο ζητώντας βοήθεια, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα.

Προσαγωγές υπόπτων έχουν γίνει στο πλαίσιο των πρώτων ερευνών, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στο σημείο, ενώ η επίσημη κατάθεση των αστυνομικών δεν έχει ακόμα δώσει σαφή εικόνα για τα κίνητρα ή τον ακριβή αριθμό των τραυματισμένων. Η Mordkommission, ειδική ομάδα για υποθέσεις ανθρωποκτονιών, έχει αναλάβει την υπόθεση και συνεχίζει τις έρευνες, προσπαθώντας να αποσαφηνίσει τι προηγήθηκε των πυροβολισμών.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει ευρεία περιοχή γύρω από το κτίριο, ενώ συνομιλούν με κατοίκους και μάρτυρες για να συλλέξουν πληροφορίες. Το περιστατικό προσθέτει ένα ακόμα αίσθημα ανασφάλειας στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου τέτοιου είδους αιματηρά γεγονότα σε κατοικημένες περιοχές είναι σχετικά σπάνια και σοκάρουν την κοινή γνώμη

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response