Το μεσημέρι της Παρασκευής προκλήθηκε αναστάτωση σε Γυμνάσιο της περιοχής Γαλατσίου, όταν ομάδα ατόμων εκτόξευσε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, την ώρα που βρίσκονταν εκεί μαθητές.
Από το περιστατικό τραυματίστηκε ελαφρά μαθητής ηλικίας 13 ετών, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στον προαύλιο χώρο. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε άμεσα, συνοδεία των γονέων του, στο εφημερεύον νοσοκομείο Παίδων, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο, καθώς η κατάστασή του δεν κρίθηκε σοβαρή.
Αργότερα, ο μαθητής μετέβη σε αστυνομική υπηρεσία συνοδευόμενος από τον πατέρα του, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με το συμβάν. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, προσήχθησαν έξι ανήλικοι, ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, δεν προέκυψε η εμπλοκή τους στο περιστατικό.
Η υπόθεση διερευνάται, ενώ το συμβάν έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό σχετικά με την ασφάλεια των σχολικών χώρων και τη χρήση επικίνδυνων αντικειμένων κοντά σε μαθητές.





