Η κακοκαιρία, κινείται ανατολικότερα και σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επηρεάσει τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) έως το μεσημέρι. Τα Δωδεκάνησα από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες.
Πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι 8 με 10 μποφόρ θα πνέουν μέχρι το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο (περιοχή Δωδεκανήσων, ανατολικών Κυκλάδων και νησιών ανατολικού Αιγαίου).
Η Αττική στο επίκεντρο της κακοκαιρίας
Σφοδρό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας που έπληξε αρκετές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα την Αττική, όπου μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Άνω Γλυφάδα.
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, κυρίως σε Γλυφάδα, Βούλα, Βάρη και Βουλιαγμένη.
Εκτεταμένα προβλήματα καταγράφηκαν και στο οδικό δίκτυο της Αττικής, καθώς δρόμοι πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα οχήματα να ακινητοποιηθούν και οδηγοί να χρειαστούν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής για να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, τα σοβαρότερα περιστατικά σημειώθηκαν σε Γλυφάδα, Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Ωρωπό, Κορωπί, Νέα Μάκρη και στον δήμο Σαρωνικού.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε περισσότερες από 600 κλήσεις στην Αττική, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, παροχές βοήθειας και κοπές δέντρων, αριθμός που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να αυξηθεί.
Παράλληλα, προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση και στην κυκλοφορία του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και του Τραμ στις περιοχές Μοσχάτου και Καλλιθέας.
Προβλήματα σημειώθηκαν και σε κεντρικό δρόμο του Αμαρουσίου, ενώ ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η κατάσταση στον Ωρωπό, όπου η δυνατή και συνεχόμενη βροχόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, με αποτέλεσμα να κλείσει το συγκεκριμένο σημείο, ενώ πολλοί κάθετοι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονταν κοντά στις εκβολές του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, καλώντας τους να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς το Δημαρχείο Ραφήνας λόγω υπερχείλισης του ρέματος. Ειδικότερα, στο μήνυμα αναφερόταν: «Αν βρίσκεστε πλησίον των εκβολών του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, κατευθυνθείτε προς το Δημαρχείο Ραφήνας λόγω υπερχείλισης του ρέματος. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Νωρίτερα, μήνυμα για απομάκρυνση είχε σταλεί και σε κατοίκους της περιοχής Γκορυτσά στον Ασπρόπυργο, λόγω υπερχείλισης του ρέματος Αγίου Ιωάννη.
Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ
Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και φέρει την ένδειξη της «Κόκκινης Προειδοποίησης (Red Code)» επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Πιο αναλυτικά:
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) έως το μεσημέρι της Πέμπτης 22-01-2026,
β. στα Δωδεκάνησα από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 22-01-2026 έως το απόγευμα και
γ. στις Κυκλάδες πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 22-01-2026.
Επισημαίνεται πως τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Β. Πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι 8 με 10 μποφόρ θα πνέουν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 22-01-2026 στο ανατολικό Αιγαίο (περιοχή Δωδεκανήσων, ανατολικών Κυκλάδων και νησιών ανατολικού Αιγαίου).






