Οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων, διαφωνούν ως προς τη σύνθεση των επιτροπών. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα έτσι ώστε να παρθούν τελικές αποφάσεις. Στον Πλατύκαμπο, συνεδριάζουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας με αρκετά μέλη της Συντονιστικής επιτροπής να τάσσονται με την άποψη -μετά και τις χθεσινές εξελίξεις με την “αλλαγή πλεύσης” κάποιων μπλόκων- να μην προσέλθουν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Η Συντονιστή Επιτροπή συνεδριάζει από τις 17:00 και η όποια απόφαση ληφθεί θα πρέπει να επικυρωθεί από την Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 20:00.
Στην Καρδίτσα, Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι. Όπως αναφέρουν, “αν ναυαγήσει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα είναι αυθύνη της κυβέρνησης και του ίδιου”. Η θέση τους είναι πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αντιπροσώπευση από 60 μπλόκα, αν στην συνάντηση συμμετέχουν μόνο 20 άτομα. Στον αυτοκινητόδρομο Ε65 τις τελευταίες 43 μέρες, συμμετείχαν στο μπλόκο των αγροτών περίπου 2.500 τρακτέρ και αντίστοιχος αριθμός αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων.






