Πανάξιος υπερπρωταθλητής Ελλάδας κόντρα σε όλους! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ στο Παγκρήτιο με περισσότερους από 7.000 ΓΑΥΡΟΥΣ στο πλευρό του και πήρε αυτό που δικαιούταν! Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κέρδισε και τον ανεκδιήγητο Τσακαλίδη που ακύρωσε σκανδαλωδώς το γκολ του Μουζακίτη στο 36’ και ξεκίνησε ιδανικά το 2026, κατακτώντας το 5ο Super Cup, με τους Ταρέμι, Καλογερόπουλο και Γιαζίτζι να βρίσκουν δίχτυα.
Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση, με σκοπό να κυριαρχήσει και να βρει το γρήγορο γκολ που θα του διευκόλυνε τον δρόμο προς το 5ο Super Cup, αλλά δυσκολεύτηκε πάρα πολύ από το πούλμαν που έστησε ο ΟΦΗ στα πρώτα 20 λεπτά. Στο 22’, μετά από ωραία συνεργασία του Ταρέμι με τον Τσικίνιο που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Χριστογεώργος μπλόκαρε. Ο ΟΦΗ ξεμύτισε για πρώτη φορά στο ματς, αλλά ο Τζολάκης έβαλε στοπ στον Σαλσέδο από κοντά. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι και το είχε μεταφέρει τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, στο μισό γήπεδο, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες με τους Ταρέμι, Ρέτσο και Μουζακίτη, αλλά ο Χριστογεώργος κράτησε το μηδέν. Βέβαια στο 38’, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ σκόραρε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε χωρίς… λόγο. Ο Μουζακίτης βρήκε δίχτυα με ένα ωραίο πλασέ, με τον διαιτητή Τσακαλίδη να δίνει φάουλ για το ανάποδο ψαλίδι του Ταρέμι, κοντά στον Γκονθάλεθ, αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση και έτσι η «ανακάλυψη» του διαιτητή από τη Χαλκιδική στέρησε ένα πεντακάθαρο γκολ για τους Πειραιώτες.
Πολύ πιεστικός ήταν ο Ολυμπιακός σε αυτό το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με πιο δραστήριο παίκτη του τον Ζέλσον, αλλά κάτι έλειπε από τους Πειραιώτες για να φτιάξουν τη μεγάλη φάση, κλείνοντας τον ΟΦΗ στα καρέ του. Μετά από αρκετή ώρα στο παιχνίδι, με πολλές διακοπές, από καθυστερήσεις των παικτών του ΟΦΗ, ο Θρύλος έφτασε κοντά στο γκολ στο 73’. Ο Ροντινέι έκανε την σέντρα και ο Μαρτίνς πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Χριστογεώργου. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε ξανά. Στη συνέχεια, είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό το παιχνίδι με τους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν εύκολα λάθη και τους Κρητικούς να βγαίνουν σε επικίνδυνες κόντρες, χωρίς να σημειωθεί κάποια μεγάλη στιγμή. Στο 90+9’ Ο Μαρτίνς βρήκε δίχτυα, έπειτα από το γύρισμα του Γιάρεμτσουκ από τα δεξιά, με τον Ουκρανό να φεύγει στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Με το ξεκίνημα της παράτασης, ο Ολυμπιακός βρήκε το πολυπόθητο γκολ, από την άσπρη βούλα. Στο 96’ ο Ταρέμι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Καλογερόπουλος από τον Κωστούλα για το 1-0. Οι ερυθρόλευκοι με άλλον αέρα μετά το πρώτο γκολ, βρήκαν και δεύτερο τέρμα και κλείδωσαν τον τίτλο στο 107’. Ο Μουζακίτης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Χριστογεώργος εκτίμησε λάθος τη φάση, ο Καλογερόπουλος ξεμαρκαρίστηκε, πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του ΟΦΗ για το 2-0. Ο Γιαζίτζι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 113’, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, έκανε άψογο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ορτέγκα, Μπιανκόν (88’ Καλογερόπουλος), Ρέτσος, Ροντινέι (91’ Κοστίνια), Έσε, Μουζακίτης, Μάρτινς, Τσικίνιο (90+2’ Γιάρεμτσουκ), Ποντένσε, Ταρέμι.
ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Κρίζμανιτς, Κωστούλας, Λαμπρόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Γκονθάλεθ, Ανδρούτσος, Αποστολάκης, Νους, Σενγκέλια, Σαλσίδο






