Συναγερμός σήμανε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ποσειδίου στον δήμο Κασσάνδρας, όταν ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής βρέθηκε σε σοβαρή δυσχέρεια λόγω εισροής υδάτων. Στο σκάφος επέβαιναν τρεις Έλληνες, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να μεταφερθούν με ασφάλεια σε αλιευτικό που έσπευσε πρώτο στο σημείο.
Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημέρωσε άμεσα τις Λιμενικές Αρχές Νέων Μουδανιών, Θεσσαλονίκης και Νέας Μηχανιώνας, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, τρία αλιευτικά, δυνάμεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και περιπολικό όχημα από ξηράς.
Το αλιευτικό «Άγιοι Ραφαήλ – Νικόλαος – Ειρήνη» ήταν αυτό που εντόπισε πρώτο το ακυβέρνητο σκάφος και παρέλαβε τους τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι ήταν καλά στην υγεία τους. Με τη βοήθεια του ίδιου αλιευτικού και τη συνοδεία περιπολικού του Λιμενικού, το σκάφος που είχε πάρει νερά οδηγήθηκε με ασφάλεια στην περιοχή του κάμπινγκ Ποσειδίου.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων.






