Ένας κάτοικος του Κασμίρ, ο Amir Rashid Ali, συνελήφθη από την Εθνική Υπηρεσία Αντιτρομοκρατίας της Ινδίας (NIA) για τον ρόλο του στην βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο που σημειώθηκε στις 10 Νοεμβρίου έξω από το Κόκκινο Φρούριο στο Δελχί, με αποτέλεσμα τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 άλλων.
Σύμφωνα με την NIA, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν καταχωρημένο στο όνομα του Ali. Η υπηρεσία κατηγόρησε τον Ali για συνεργασία με τον φερόμενο ως βομβιστή αυτοκτονίας, Umar Un Nabi, κάτοικο του Κασμίρ και συγκεκριμένα της περιοχής Pulwama. Ο Ali φέρεται να ταξίδεψε στο Δελχί για να διευκολύνει την αγορά του οχήματος, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως «όχημα-βόμβα» για την εκδήλωση της έκρηξης.
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στις πύλες του Κόκκινου Φρουρίου, ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά σημεία της Ινδίας, προκαλώντας πυρκαγιά που κατέστρεψε τουλάχιστον έξι οχήματα και τρία αυτοκίνητα. Η επίθεση αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση της Ινδίας ως τρομοκρατική ενέργεια και έχει προκαλέσει σοκ στην πόλη, η οποία έχει να βιώσει μια τέτοια επίθεση από το 2011.
Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, υπογραμμίζοντας ότι οι αρχές παρέχουν βοήθεια στους πληγέντες από την επίθεση.






