Κύπριοι έγραψαν «Δεν ξεχνώ» με φωτιά στη Θεσσαλονίκη- Έκαψαν σημαία του ψευδοκράτους (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
foitites-thessaloniki-pseudokratos

Κύπριοι φοιτητές «χάραξαν» το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ με φωτιά στη Θεσσαλονίκη – Έκαψαν σημαία του ψευδοκράτους –  Τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο – Έκαναν πορεία προς το τουρκικό προξενείο με αφορμή τα 42 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Πορεία πραγματοποίησαν Κύπριοι φοιτητές το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την παράνομη ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το typosthes.gr, Κύπριοι φοιτητές της ΠΕΟΦ έδωσαν συγκέντρωση έξω από τη Μητρόπολη κι απ’ εκεί ξεκίνησαν την πορεία τους οδεύοντας προς το τούρκικο προξενείο.

Όταν έφθασαν εκεί φώναξαν συνθήματα κατά της Τουρκίας και υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα. Η Ελληνική Αστυνομία είχε στήσει φράγμα ώστε να μην υπάρξουν παρατράγουδα.

Στο μεταξύ οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία του ψευδοκράτους ενώ σχημάτισαν με φωτιά το σύνθημα «Δεν ξεχνώ».

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί άλλες δύο πορείες από Κύπριους φοιτητές. Η μία ξεκίνησε από την Αγίας Σοφίας όπου κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες φώναξαν συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι ελληνική». Πορεύτηκαν προς το τούρκικο προξενείο ενώ παράλληλα υπήρξε και κινητοποίηση από την Καμάρα.

Αυξημένες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ήταν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στο κέντρο της πόλης για την αποφυγή επεισοδίων. Σημειώνεται ότι από την περασμένη Πέμπτη φοιτητές πραγματοποιούν απεργία πείνας απέναντι από το τουρκικό προξενείο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response