Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Κοινοποίηση:
mitso

Άλλη μία θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι, για ακόμη μια φορά, πρωταθλήτρια Ευρώπης, αυτή τη φορά στη φτώχεια και στην αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες έχει εκπρόθεσμες οφειλές.

Καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν βρίσκεται σε τόσο δραματική θέση. Ακόμη και οι οικονομίες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Πολωνία, εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά καθυστερήσεων, αποδεικνύοντας πως η ελληνική κοινωνία έχει οδηγηθεί σε μια κρίση που ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Η εικόνα της καθημερινότητας είναι αμείλικτη. Το σούπερ μάρκετ έχει μετατραπεί σε πεδίο ψυχολογικής αντοχής, καθώς το κόστος των τροφίμων έχει εκτοξευθεί και απορροφά πλέον το μεγαλύτερο μέρος των οικογενειακών δαπανών. Η Ελλάδα έχει πλέον το ακριβότερο καλάθι βασικών αγαθών στη νότια Ευρώπη και κάθε επίσκεψη στο ταμείο μοιάζει με οικονομικό σοκ. Οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερα, πιο φτηνά και συχνά κατώτερης ποιότητας προϊόντα, απλώς για να «βγει ο μήνας».

Την ίδια ώρα, η ενέργεια παραμένει απλησίαστη. Οι λογαριασμοί ρεύματος και καυσίμων καταπίνουν ό,τι απομένει από τους μισθούς, και η θέρμανση έχει γίνει πολυτέλεια για χιλιάδες νοικοκυριά. Οι άνθρωποι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο να πληρώσουν το φως ή το φαγητό. Αυτή είναι η πραγματικότητα της «ισχυρής οικονομίας» που επικαλείται η κυβέρνηση. Μια οικονομία που μπορεί να εντυπωσιάζει τους οίκους αξιολόγησης, αλλά συνθλίβει τους πολίτες της.

Η Ελλάδα δεν είναι απλώς μια χώρα που πέρασε κρίση, είναι μια κοινωνία που ζει ακόμα μέσα στην κρίση, αλλά χωρίς πια να τολμά να το ομολογήσει. Οι αριθμοί μπορεί να δείχνουν ανάπτυξη, αλλά η καθημερινότητα δείχνει εξαθλίωση.

Τα χαμηλά εισοδήματα, οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά και οι φόροι που στραγγαλίζουν τη μεσαία τάξη έχουν διαμορφώσει ένα περιβάλλον ασφυκτικό, όπου το χρέος είναι η νέα κανονικότητα.

Κι ενώ η Ευρώπη αναζητά λύσεις στην ακρίβεια και προστατεύει τους πιο ευάλωτους, η Ελλάδα μοιάζει εγκλωβισμένη σε ένα μοντέλο που ανταμείβει τους λίγους και εξοντώνει τους πολλούς. Οι πολίτες δεν ζητούν θαύματα, ζητούν απλώς να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, χωρίς να νιώθουν ντροπή κάθε φορά που αργούν να πληρώσουν έναν λογαριασμό.

Η τελευταία θέση στην Ευρώπη δεν είναι απλώς ένα νούμερο σε έναν πίνακα, είναι ο καθρέφτης μιας κοινωνίας που γονάτισε από την ακρίβεια και την αδικία. Και όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να μιλά για «ανάκαμψη» και «ευημερία», η πραγματικότητα φωνάζει το αντίθετο: μια χώρα που παράγει φτώχεια, χρέη και ανασφάλεια δεν μπορεί να θεωρείται επιτυχημένη. Αυτή είναι η αλήθεια που καμία καμπάνια δεν μπορεί να διαγράψει. Η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία στην Ευρώπη γιατί, πολύ απλά, έχει ξεχάσει τον άνθρωπο, και χωρίς τον άνθρωπο, καμία οικονομία δεν μπορεί να σταθεί όρθια.

Πηγή: Εφημερίδα Μακελειό

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Κανένα πρόβλημα.
    41%
    Και ένα 25% μπετόν. Δεν κουνιέται και καλά κάνει.

    Ας προσέχαμε.
    ΟΣΟΙ ψηφίσαμε και όσοι απείχαμε.
    Είναι αργά για δάκρυα.
    Η κάθε μέρα ως καταστροφή μετράει για 20

    1. Με 41 τα εκατό του δίνει και καταλαβαίνει και καλά κάνει.
      Άντε και 60 τα εκατό στις επόμενες. Κούλη γερά με τσαμπουκα!! Πρωθυπουργαρα έφυγες για τρίτη τετραετία!!

  2. Οι αντιπρόσωποι των ελληνόφωνων γκοιμς τα κατάφεραν και διάλυσαν την Πατρίδα και το Έθνος .
    Πριν χρόνια πολλά λέγαμε οι υγειώς σκεπτόμενοι , αυτοί , η , εμείς . Τα γκοιμς διάλεξαν αυτούς . Λοιπόν στάχτη όλοι τους . Ουδεμία συμπόνοια .

    1. Πολυ σωστα,φιλε Λυκουργε.
      Αυτος ο λαος ειναι εντελως αχρηστος και απολυτως αξιος της τυχης του.
      Οτι και να παθει,του αξιζει.
      Καμμια λυπηση για πανηλιθιους.

  3. Και τους φόρους τους τρώνε. 1.3 ΤΡΙΣ το χρέος των ΡΕΠΟΣ.

    Και ΡΕΠΟΣ είναι οι φόροι των Ελλήνων που ΠΛΗΡΩΣΑΝ και δεν πήγαν εκεί που έλεγε ο προϋπολογισμός γιατί τα φάγανε ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

    Πριν αντιδράσει κάποιος, σελίδες 50-55 αναφορά Ελεκτικού Συνεδρίου (3ο ανώτατο δικαστήριο της χώρας) για τον προϋπολογισμό του έτους. 600δις το άφησε ο Τσίπρας που το βρήκε 150δις από το Σαμαρά, και είναι 1.3τρις σήμερα.
    Τους φόρους και τα χαράτσια τα τρώνε ρεεε. Ξυπνάτε

    Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ.

Leave a Response