Λούβρο: Ποια είναι η ομάδα που έχει αναλάβει τις έρευνες για την κλοπή του αιώνα – Απίθανο να βρεθούν τα κλοπιμαία

Κοινοποίηση:
louv

Όλο και περισσότεροι ληστές και διαρρήκτες βάζουν στο μάτι, τα τελευταία χρόνια, πολύτιμα κοσμήματα και χρυσό από μουσεία, όπως οι δράστες της κλοπής του αιώνα στο Λούβρο. Αν και οι αστυνομικοί σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνουν να συλλάβουν τους κλέφτες, τα κλοπιμαία δύσκολα επιστρέφουν στις προθήκες των μουσείων. Κάτι τέτοιο εικάζεται πως θα γίνει και στην περίπτωση του μουσείου του Λούβρου, σχολιάζουν αναλυτές.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωποκυνηγητά στην ιστορία της Γαλλίας», σχολιάζει ο ο ερευνητής τέχνης Άρθουρ Μπραντ για την κλοπή των 8 ανεκτίμητων κοσμημάτων από το μουσείο του Λούβρου. Για αυτό οι γαλλικές αρχές «επιστράτευσαν» την ομάδα BRB, η οποία έχει συνηθίσει να ασχολείται με ληστείες υψηλού προφίλ.

Πρόκειται για εξειδικευμένη αστυνομική μονάδα του Παρισιού η οποία είχε αναλάβει την έρευνα για την κλοπή του δαχτυλιδιού αρραβώνα της Κιμ Καρντάσιαν, αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόσφατα είχε ασχοληθεί με απαγωγές πλούσιων ανθρώπων που κατέχουν κρυπτονομίσματα.

Η BRB διαθέτει περίπου 100 πράκτορες, με πάνω από 12 ειδικευμένους σε κλοπές μουσείων. Οι ερευνητές θα εξετάσουν βιντεοσκοπημένα αρχεία, τηλεφωνικά αρχεία και εγκληματολογικά στοιχεία, ενώ θα ενεργοποιηθούν και πληροφοριοδότες.

«Μπορούν να έχουν ομάδες που εργάζονται πάνω σε αυτό 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο Szkudlara, εκφράζοντας «100%» εμπιστοσύνη ότι οι κλέφτες θα συλληφθούν.

Η αστυνομία θα εξετάσει λεπτομερώς τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που χρονολογούνται εβδομάδες πριν, προσπαθώντας να εντοπίσει ύποπτα άτομα που περιπολούν το μουσείο.

Η Κορίν Σαρτρέλ, αστυνομικός που εργαζόταν προηγουμένως στο Κεντρικό Γραφείο της Γαλλικής Αστυνομίας για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Πολιτιστικών Αγαθών, δήλωσε ότι τα κοσμήματα θα μπορούσαν πιθανώς να καταλήξουν σε ένα παγκόσμιο κέντρο διαμαντιών όπως η Αμβέρσα, όπου «πιθανώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για την προέλευση των αντικειμένων».

Τα διαμάντια μπορούσαν επίσης να κοπούν σε μικρότερες πέτρες και ο χρυσός να έλιωνε, χωρίς οι αγοραστές να γνωρίζουν προέλευσή τους.

Η αστυνομία είναι ξεκάθαρα σε έναν αγώνα δρόμου με τον χρόνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response