ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΆΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΖΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ Ο ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ

Κοινοποίηση:
xarakopoulos_7

«Στην Ελλάδα να συμφωνήσουμε κάποτε ότι τα αυτονόητα σε όλο τον κόσμο είναι και εδώ αυτονόητα. Σε όλο τον κόσμο ο “Άγνωστος Στρατιώτης” είναι ένας χώρος τον οποίο τον σέβονται όλοι, ένας χώρος ιερός στον οποίο αποτίουμε φόρο τιμής στους πεσόντες “εν τοις ιεροίς αγώσι του έθνους πάλαι τε και επ΄ εσχάτων”, που λέμε στις εθνικές επετείους. Λοιπόν, εάν υπήρξε κάποια υπερβολή στο παρελθόν, δεν πρέπει να συνεχίζεται αυτή η υπερβολή και νομίζω ότι ορθώς λέμε ότι αυτός ο χώρος θα πρέπει να είναι σεβαστός από όλους».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους δημοσιογράφους κ.κ. Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Τα Τέμπη δεν είναι απλώς ένα ατύχημα. Είναι σύμπτωμα μιας πολιτικής κουλτούρας που βάζει τις σχέσεις και τα συμφέροντα πάνω από τις ζωές. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με την οικογενειακή του σύνδεση στο μπάζωμα και την αδράνειά του ως βουλευτής, συμβάλλει σε αυτή την κουλτούρα.

Είναι καιρός οι πολίτες της Λάρισας –και όλης της Ελλάδας– να απαιτήσουν απαντήσεις. Πότε θα παραιτηθεί από τα αξιώματα του; Πότε θα καταδικάσει δημόσια τις πράξεις του αδελφού του; Πότε θα σταματήσει να παριστάνει τον κριτικό, ενώ προστατεύει το σύστημα που καλλιέργησε το έγκλημα;

Οπότε ας αφήσει τις μ@λ@κιες!

Το ενοχικό σύνδρομο της μεταπολίτευσης

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε επίσης στη συζήτηση του πάνελ της εκπομπής, που συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ. της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Μπιάγκης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ράνια Σβίγκου, ότι «ούτε τα τανκς θα κατέβουν στο Σύνταγμα, ούτε θα απαγορευθεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, του διαδηλώνειν, στην πλατεία Συντάγματος και σε οποιαδήποτε πλατεία της Αθήνας ή οποιασδήποτε άλλης πόλης της χώρας. Δυστυχώς, αν και έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από την αποκατάσταση δημοκρατίας, εξακολουθούμε να λειτουργούμε υπό το ενοχικό σύνδρομο της μεταπολίτευσης των πρώτων χρόνων. Ήταν χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση πρόσφατα στη Βουλή του νομοσχεδίου για την προμήθεια της τέταρτης Bellarha και την αναβάθμιση των άλλων τριών, βλέποντας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς του ΓΕΣ του ΓΕΝ και του ΓΕΑ από τα θεωρεία της Βουλής να παρακολουθούν τη συνεδρίαση και όχι να είναι εκ δεξιών του στα υπουργικά έδρανα, όπου κάθονται οι συνεργάτες και οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Και τούτο διότι στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια θεωρείτο αδιανόητη η εικόνα στρατιωτικού να είναι στα έδρανα της Βουλής. Λοιπόν, νομίζω ότι είμαστε μία ώριμη δημοκρατία, μετά από πλέον του μισού αιώνος από την αποκατάστασή της και πρέπει όλα να τα αντιμετωπίσουμε πιο ήρεμα και στα πραγματικά τους δεδομένα, χωρίς υπερβολές».

Παράδειγμα προς μίμηση η Ελλάδα

Ο Γ.Γ. της Κ.Ο. της ΝΔ ερωτηθείς σχετικά με τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα απάντησε ότι «οι μεγαλύτερες ανακατατάξεις συντελούνται στο χώρο της αντιπολίτευσης, αριστερά της ΝΔ, με την πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, να κάνει αυτή την επανεκκίνηση. Και νομίζω ότι είναι εξαιρετικά επίκαιρο το βιβλίο που εξέδωσε ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο κ. Πατέλης, “Η Μεγάλη Επιστροφή”. Διότι υπενθυμίζει την εργώδη προσπάθεια που κατέβαλε στα έξι προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου η Ελλάδα από “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης, να μπορέσει όχι απλά να επανέλθει, αλλά να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης».

Φυσικός χώρος του Σαμαρά η ΝΔ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, απάντησε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός, τιμήθηκε από αυτή την παράταξη, υπήρξε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και υπήρξε και πρωθυπουργός στη συγκυβέρνηση με το τότε υπεύθυνο ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο κράτησαν όρθια την Ελλάδα ανάμεσα σε κλυδωνισμούς διεθνείς. Θεωρώ, λοιπόν, ότι ο φυσικός του χώρος είναι η ΝΔ και θα ήθελα, όπως το έχω ξαναπεί, και πάλι να τον δω στη ΝΔ. Από κει και πέρα, το να συζητούμε για κόμμα Σαμαρά, θα έχει ενδιαφέρον εάν υπάρξει αυτό το κόμμα. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καλα να παθετε ψηφισαντες 50 χρονια αυτα τα βοδια. Βαλατε τα βοδια στο παλατι και νομισατε οτι θα παραμεινει παλατι. Οχι γατακια εγινε σταβλος το παλατι.Γεμισε Βοδια σαν κι αυτον.

Leave a Response