Ισπανία: H «μάχη» της πριγκίπισσας Ειρήνης με τη νόσο του Αλτσχάιμερ – Η κατάσταση της υγείας της

Κοινοποίηση:
EIRHNH1

Η πριγκίπισσα Ειρήνη, αδελφή της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, δίνει «μάχη» με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

 Πηγές κοντά στη βασιλική οικογένεια αναφέρουν ότι η 82χρονη πριγκίπισσα παλεύει με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, μια εξέλιξη που έχει βυθίσει την οικογένεια σε βαθιά ανησυχία.
 Μάλιστα σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό caras, που επικαλείται πηγές κοντά στην οικογένεια των Ισπανών βασιλέων η ασθένεια εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους απ’ ό,τι είχαν υπολογίσει οι γιατροί, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία.
 Αν και η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το ισπανικό Παλάτι, τα σημάδια είναι εμφανή. Στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της, η πριγκίπισσα Ειρήνη έχει καταγραφεί σε αναπηρικό αμαξίδιο, με το βλέμμα της χαμένο και σημάδια φυσικής εξασθένισης.  επιβεβαίωση της εύθραυστης κατάστασής της.

Η μάχη με το Αλτσχάιμερ δεν είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας για την Πριγκίπισσα Ειρήνη. Το 2002, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Μια μάχη που έδωσε με την ίδια απόλυτη διακριτικότητα που χαρακτήριζε πάντα την προσωπικότητά της.

Η ασθένεια έφερε και μια αναγκαστική αλλαγή στην εμφάνισή της.

 Η πριγκίπισσα, που ήταν γνωστή για τη μακριά της πλεξούδα, αναγκάστηκε να την κόψει, καθώς φοβόταν ότι θα γίνει φαλακρή. Σε μια σπάνια εξομολόγηση για εκείνη τη δύσκολη περίοδο, είχε δηλώσει:

«Βρήκα κάποιες καταπληκτικές σκόνες για ανθρώπους που έχουν φαλάκρα, τις βάζεις και καλύπτεις τα σημεία στα οποία δεν υπάρχουν μαλλιά. Ορισμένες φορές φορούσα έναν κότσο ψεύτικο, στερεωμένο με τσιμπιδάκια, ένα καλοκαίρι στην Πάλμα όμως έφυγε από τη θέση του και έπεσε και δεν μπορούσα πλέον να τον χρησιμοποιώ. Έτσι αποφάσισα να κουρέψω κοντά τα μαλλιά μου».

Η ζωή της, που αποτυπώνεται και στο βιβλίο «Ειρήνη της Ελλάδας, η Επαναστάτρια Πριγκίπισσα», είναι μια αλληλουχία από διακριτικές μάχες και αγάπη για τη ζωή. Σήμερα, στο Παλάτι της Θαρθουέλα, περιβάλλεται από ιατρικό προσωπικό που την φροντίζει 24 ώρες το 24ωρο, ενώ η οικογένειά της παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της ασθένειας της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response