Συναγερμός στα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας μετά από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
DRONES

Αεροπορική Επιφυλακή στην Πολωνία λόγω απειλής από ρωσικά drones – Κλειστό το αεροδρόμιο Λούμπλιν

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τέθηκε η Πολωνία το Σάββατο, με μαχητικά αεροσκάφη τόσο της ίδιας όσο και συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ να απογειώνονται για την ενίσχυση της αεράμυνάς της στα ανατολικά σύνορα της χώρας. Αιτία, η εντεινόμενη απειλή από ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην Ουκρανία, η οποία συνορεύει με την Πολωνία.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, οι αρχές αποφάσισαν το προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου της πόλης Λούμπλιν, που βρίσκεται κοντά στη συνοριακή γραμμή με την Ουκρανία. Παράλληλα, αποκλείστηκε ο εναέριος χώρος γύρω από την περιοχή για λόγους ασφαλείας.

Η Επιχειρησιακή Διοίκηση των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων υπογράμμισε ότι οι ενέργειες αυτές δεν έγιναν λόγω κάποιας συγκεκριμένης παραβίασης, αλλά στοχεύουν στην αποτροπή και την προστασία των πολιτών, ειδικά σε ευάλωτες συνοριακές περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν, ρωσικά drones φέρεται να παραβίασαν τον πολωνικό εναέριο χώρο, κατά τη διάρκεια μεγάλης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία από την πλευρά της έχει αρνηθεί ότι είχε πρόθεση να πλήξει την Πολωνία. Ωστόσο, οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν αυξημένη επιτήρηση και συνεργασία με τις νατοϊκές δυνάμεις για την αποτροπή οποιασδήποτε απειλής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response