Εξελίξεις σημειώθηκαν στο σκάνδαλο που είχε κλονίσει την επισκοπή της Σύρου και γενικά την Καθολική Εκκλησία Ελλάδος. Σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Σύμφωνα με τα νεότερα, η εισαγγελία της Σύρου προχώρησε στην άσκηση διώξεων για κακουργηματική υπεξαίρεση, συνέργεια σε κακουργηματική υπεξαίρεση και για το αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος.
Οι διώξεις είναι in rem, στρέφονται δηλαδή κατά παντός υπευθύνου. Ο ανακριτής Σύρου Θα καλέσει στα μέσα Σεπτεμβρίου σε απολογία τους κατηγορούμενους στο οικονομικό σκάνδαλο.
Πρόκειται για δύο κληρικούς και 6 ιδιώτες, οι περισσότεροι από την Πάτρα.
Τον περασμένο Οκτώβριο ολοκληρώθηκε η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα. Από την οποία είχε προκύψει ότι από τον λογαριασμό της Επισκοπής είχε διακινηθεί ποσό πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ προς Πατρινό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης.
Αφορμή για την έρευνα ήταν η υπενοικίαση από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, νυχτερινού κέντρου αντί του ποσού των 50.000 ευρώ, με έμβασμα προερχόμενο από την Επισκοπή της Καθολικής Εκκλησίας στη Σύρο.
Λόγω του σκανδάλου κορυφαίο μέλος της Επισκοπής Σύρου είχε υποβάλει την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή από την Αγία Έδρα στο Βατικανό.