Ακριβό μου… σουβλάκι: Πάνω από 5 ευρώ για το αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων – Πλέον είδος πολυτελείας

Κοινοποίηση:
788ef58e7e40b39c9d469d90f7483920_XL

Το κάποτε ταπεινό και αγαπημένο φαγητό του δρόμου, το πιτόγυρο, φαίνεται πως περνάει κρίση… πολυτελείας.
Οι ανατιμήσεις των τελευταίων ετών το έχουν μετατρέψει από «σνακ της στιγμής» σε λογαριασμό που σηκώνει δεύτερη σκέψη.

Μέσα σε διάστημα περίπου τριών ετών, η τιμή του έχει εκτοξευτεί. Από τα 3,30€ – 3,70€, πλέον δύσκολα θα το βρει κανείς κάτω από 4€. Στις περισσότερες γειτονιές η τιμή κυμαίνεται στα 4,50€ – 4,90€, ενώ σε κεντρικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης αλλά και σε ανατολικές συνοικίες, ξεπέρασε τα 5€, φτάνοντας έως και τα 5,20€.

Οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων εξηγούν ότι η αύξηση δεν είναι αυθαίρετη. Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, οι ανατιμήσεις πρώτων υλών, αλλά και η συνολική πίεση στον χώρο της εστίασης, έχουν αναγκάσει πολλούς να προχωρήσουν σε αυξήσεις – με τα… «παράπονα» να τα δέχεται πρώτα το τυλιχτό.

Κι αν τα παραπάνω φαίνονται αρκετά, οι επαγγελματίες του κλάδου προειδοποιούν ότι νέος γύρος αυξήσεων αναμένεται από τον Σεπτέμβριο, γεγονός που ενδέχεται να ανεβάσει κι άλλο την τιμή του πιο αγαπημένου street food των Ελλήνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response