«ΛΑΔΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ Ο ΒΑΡΟΝΟΣ ΤΗΣ METLEN» – ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΔΙΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ – ΤΟΝ ΕΧΩΣΑΝ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ 270 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ O ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Κοινοποίηση:
mytilineos-mitsotakis-sounio

«Μετρητά και βαλίτσες στο Μαξίμου για να βελτιώσει τους Δείκτες του ο Μυτιληναίος»

«Τρούπωσε σε στημένους διαγωνισμούς 270 εκατ. για να χωθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Είναι αλήθεια ότι κάθε στέλεχος του Μαξίμου λαμβάνει κάθε μήνα φάκελο με μετρητά;»
Ημέρα ορόσημο η 4η Αυγούστου 2025 για την εταιρεία Metlen του δραστήριου και πανέξυπνου επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου, καθώς ο πολυεθνικής εμβέλειας βιομηχανικός και ενεργειακός Όμιλος, με σλόγκαν «METLEN, ΕΝΕΡΓΕΙΑ και ΜΕΤΑΛΛΑ» (αλλά… και ακανόνιστα εγγράφων!) έκανε πρεμιέρα διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE). Η μετοχή της μάλιστα, άνοιξε ανοδικά, στα 48 ευρώ.

Με την επίτευξη πλήρους ελέγχου του μετοχικού κεφαλαίου της Metlen A.E. και την επικείμενη διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών, η Metlen PLC κάνει ένα νέο βήμα στη συγχώνευση των διεθνών της επιχειρήσεων, ανοίγοντας νέα κεφάλαια εξωστρέφειας για τους ενεργειακούς της βραχίονες, αλλά και τα μεταλλευτικά έργα και την αξιοποίηση των εμπορικών σχέσεων με βιομηχανικούς πελάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκδοση μετοχών, οι οποίες εισήχθησαν για διαπραγμάτευση στο LSE, δεν συμμετείχαν ούτε κρατικά funds, ούτε θεσμικοί επενδυτές του εξωτερικού. Αντίθετα, μετοχές απέκτησαν μικρομέτοχοι, κατά κύριο λόγο Κύπριοι και Έλληνες επενδυτές, αλλά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της METLEN και του ευρύτερου ομίλου εταιρειών, μέσω εσωτερικής ανακύκλωσης χρήματος που δεν άξιζε καμία εκτίμηση. Οπότε ο Μητσοτάκης προσέφερε στον καλό του φίλο Μυτιληναίο, μερικές δεκάδες εκατομμυρίων Ευρώ για βελτιώσουν την κερδοφορία του για το πρώτο εξάμηνο του 2025 (λόγω Χρηματιστηρίου Λονδίνου αναβιβάζεται στις αποτιμήσεις της METLEN, ό,τι και να πιάσει στο τέλος η τιμή αγοράς του LSE!).

Ο τεχνολογικός «γίγαντας» της Ενέργειας που το έριξε στο σκανάρισμα

Και μόνο από τρεις σκανδαλώδεις συμβάσεις η ΜΕΤΕΝ/METKA απέκτησε κέρδος πάνω από 40 εκατ. Ευρώ, και όλα αυτά εν μέσω τεράστιας δημοσιονομικής δικαιολόγησης. Η κυβέρνηση έσπρωξε πόρους από το Ανάκαμψης για τον ηθικό φίλο, την ώρα που η METLEN είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ κερδοφορίας στον τομέα Net Income και EBITDA, και το Net Profit Margin και τα Return on Assets είχαν φτάσει σε ιστορικά υψηλά δεκαετίας. Αναλυτές του χρηματιστηρίου του Λονδίνου μιλούν ήδη για φούσκα. Το ερώτημα όμως παραμένει: ποιοι αγόρασαν μετοχές της METLEN πριν από την επίσημη διαπραγμάτευση της 4ης Αυγούστου και σε ποια τιμή;

Μεσαίο από κορίτσια, αγνώστου επικοινωνίας, πανηγυρίζει χθες έξω από το Χρηματιστήριο, Ευάγγελος Μυτιληναίος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο Πιερακάκης, τα δημόσια έργα και… η METLEN

Ο Μυτιληναίος χρεώνεται άμεσα στο περιβάλλον του Πιερρακάκη. Χωρίς την παρέμβαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δεν θα μπορούσε να περάσει έργα άνω των 2 δις ευρώ στον όμιλο. Έπρεπε να βρεθούν έργα με τεράστια απορροφητικότητα, για να μην μπορούν να τα ελέγξουν το κοινό, ακόμη και οι ειδικοί, και κυρίως, να είναι έργα που διατηρούν ισχυρό το απόρρητο και δεν μπαίνουν σε δημόσια διαβούλευση. Γι’ αυτό και το 95% των έργων αυτών πέρασε μέσω ΚτΠ και Τεχνικής Βοήθειας ΕΣΠΑ, χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό. Δηλαδή, όλες οι δουλειές έγιναν με προσκλήσεις…

Αυτά είναι τα έργα σκάνδαλο των Μυτιληναίου – Μητσοτάκη

1ο έργο / Αντικείμενο: Ψηφιοποίηση Αρχείων Δεδομένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωδ ΟΠΣ ΤΑ 5150259 – Αναθέτουσα Αρχή: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Μ.Α.Ε
Εκτιμώμενος προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 78.349.772 EUR. Δηλαδή εδώ έχουμε σκανδαλώδη εγγραφή και ένα έργο απορρόφησης αρχείων του Πιερρακάκη είναι σφικτά ηλερρημένο μεγάλων ποσών στους προνομιακούς φίλους της κυβέρνησης (με το αζημίωτο). Το έργο αυτό σπάει σε οκτώ (8) εκτελεστικές συμβάσεις, οι οποίες ανατέθηκαν σε διά…Κυριάκος Μητσοτάκης και Ευάγγελος Μυτιληναίος στο ενεργειακό κέντρο της Mytilineos στον Άγιο Νικόλαο της Βοιωτίας.

Το 2023 ο αδικημένος κεφαλαιοκράτης Ευάγγελος Μυτιληναίος που «πονά» την πατρίδα του, θα πει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου: «Έχουμε ίσως τον καλύτερο ηγέτη ευρωπαϊκής χώρας, γι’ αυτό και η Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρώπης»!

Ιούνιος 2025. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της METLEN στον Βόλο. Τον υποδέχθηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, εξάροντας το γεγονός ότι είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που επισκέπτεται το εργοστάσιο της εταιρείας κάτι που συνιστά ξεχωριστή τιμή. Τόνισε, επίσης, πως η έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής επένδυσης. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Μαρέβα Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Metlen Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, και ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στην τελετή των εγκαινίων για το νέο φωτισμό του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η Metlen ανταποκρίθηκε άμεσα στο πρόσταγμα του ΥΠΠΟ καθώς το σύστημα φωτισμού ήταν ήδη πεπαλαιωμένο και είχε υποστεί φθορά του χρόνου.

Η Μυτιληναίος είναι μία από αυτές τις κάτω εταιρείες που ανέλαβαν τμήμα του έργου, με τη δική της εκτελεστική σύμβαση να έχει εμφανή αξία 11.990.888,34 ευρώ. Άλλοι οκτώ ακόμη που συμμετέχουν στο ίδιο έργο είναι: οι IntraKat, Uni Systems, Profile-Nova, Vodafone-Infom-Comsos Computers, Globitel-Master-Netcompany-Intrasoft και ο ομοϊδεάτης Τσαμασλής με την εταιρεία του (συμπράττων με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ελλήνων (ΕΟΕ) και την πολυεθνική εταιρεία METKA) (https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:187894-2024). Ο προϋπολογισμός του έργου αφορά ένα σύστημα ελέγχου για το νέο πληροφοριακό περιβάλλον της Δικαιοσύνης (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ), και ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στις Εισαγγελίες. Το έργο αφορά τρεις μεγάλες υποδομές πληροφορικής: τη διαλειτουργικότητα του νέου πληροφοριακού συστήματος, την αποθήκευση ψηφιακών αρχείων και την πλήρη καταγραφή και μετατροφοδότηση πληροφορίας για έκδοση ρεαλιστικών δικαστικών πράξεων.

Η υλοποίησή του σπάει σε 9 τμήματα. Η επίσημη προκήρυξη έγινε 13/03/2024 και τα τεύχη δημοπράτησης αποστέλλονταν στα ίδια κλειστά γραφεία.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών αναφέρεται σε έργο ύψους 532.800 ευρώ με τίτλο: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ» (https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:310524-2025). Αντικείμενο: Συντήρηση και ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης και των μνημείων που βρίσκονται σε αυτόν. Περιλαμβάνει επίσης: αναστήλωση τμημάτων, στερεώσεις τοίχων και κατασκευή νέου δικτύου απορροής ομβρίων, μέσω συνεργείου που εδρεύει στη Βοιωτία. Ανατίθεται από την υπουργό Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ΕΦΑΑΠ.

Ρεπορτάζ: Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response