Στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες όταν πουλήθηκε σε δημοπρασία για 42.232 δολάρια μπήκε το τυρί Cabrales, που ωρίμασε σε σπηλιά για 10 μήνες, κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία σε διαγωνισμό στην Ισπανία.
Το τυρί, που παράγεται από το τυροκομείο Angel Diaz Herrero, πωλήθηκε από το Ρυθμιστικό Συμβούλιο DOP Cabrales στην Αστούριας της Ισπανίας και αγοράστηκε από το εστιατόριο El Llagar de Colloto.
Το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες έχει αναγνωρίσει αυτή τη γαλακτοκομική λιχουδιά ως το πιο ακριβό τυρί που πωλήθηκε σε δημοπρασία.
Το τυρί τέθηκε σε δημοπρασία αφότου το Ρυθμιστικό Συμβούλιο DOP Cabrales το ονόμασε «Mejor Queso del Certamen» ή «Καλύτερο Τυρί του Διαγωνισμού».
Το ακριβό τυρί των 2,5 κιλών παρασκευαζόταν από αγελαδινό γάλα και ωρίμαζε για 10 μήνες στο σπήλαιο Los Mazos, το οποίο βρίσκεται σχεδόν 5.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.