Από γιορτή σε πανηγύρι και από φιέστα σε… διαφήμιση αυτές τις ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες είχε την ονομαστική του εορτή, σήμερα γιόρτασε (με βίντεο κιόλας) τα έξι χρόνια που μας τυραννάει και είπε να κάνει και μια… διαφήμιση! Τι κι αν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας οι παραιτήσεις έχουν «χτυπήσει» κόκκινο. Ο πρωθυπουργός πήγε να δει και να λάβει μέρος στην τελετή για τη δωρεά συλλεκτικών ρολογιών στους βατραχανθρώπους, που θύμιζε πολύ εταιρική παρουσίαση.
Είχε και κεντρικό ρόλο άλλωστε. Αυτόν του προωθητή πολυτελών ρολογιών, με φόντο την έδρα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών και «κομπάρσους» τους ίδιους τους βατραχανθρώπους.
Η αφορμή ήταν η τελετή για τη δωρεά συλλεκτικών ρολογιών με το έμβλημα των βατραχανθρώπων από το Ίδρυμα Αθανάσιος Λασκαρίδης. Τα ρολόγια φέρουν την υπογραφή της ελληνικής εταιρείας ΙΑΝΟΣ – γνωστής για τα πανάκριβα και φιλοτεχνημένα με επιμέλεια κομμάτια της, που απευθύνονται σε λίγους και εκλεκτούς.
Ο πρωθυπουργός, με ύφος ενθουσιώδους παρουσιαστή, χαρακτήρισε τα ρολόγια «καταδυτικό εργαλείο» και «συμβολική αναγνώριση της αποστολής σας», υπερθεματίζοντας την αξία τους μπροστά στους ένστολους, οι οποίοι αντί για έμπρακτη αναγνώριση και δίκαιες απολαβές, έχουν λάβει μέχρι σήμερα μόνο λόγια – και αυτά με το σταγονόμετρο.
Τώρα είναι που τα ρολόγια θα γίνουν κομπολόγια