Μαρτυρία Έλληνα στο Τέξας για τις πλημμύρες: «Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψει κανείς την τραγωδία»

Κοινοποίηση:
TEXAS_FLOOF

Έλληνας δικηγόρος κάτοικος Τέξας, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο Τέξας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 82 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες παραμένουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν την απότομη υπερχείλιση του ποταμού Γκουανταλούπε, με τα νερά να ανεβαίνουν δραματικά σε λιγότερο από δύο ώρες. Συνολικά, 41 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, μεταξύ τους νεαρά κορίτσια και μια σύμβουλος από την καλοκαιρινή κατασκήνωση Camp Mystic.

Σύμφωνα με τον Έλληνα κάτοικο η κατασκήνωση ανήκει στην οικογένεια του συζύγου της ανιψιάς του.

«Αυτό που μας έχει κομματιάσει όλους είναι ο χαμός των κοριτσιών στην κατασκήνωση και η αγωνία των συγγενών όσων παιδιών αγνοούνται μέχρι και αυτή την ώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τριαντάφυλλης.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, πρόκειται για μία από τις πιο φημισμένες κατασκηνώσεις του Τέξας, με τα παιδιά να περιμένουν ολόκληρη τη χρονιά για να την επισκεφθούν. Εκεί όμως που θα ξεκινούσαν ξέγνοιαστες διακοπές, η φύση επιφύλασσε τον απόλυτο εφιάλτη.

«Αυτές οι διακοπές μετατράπηκαν σε εφιάλτη. Εγώ γνωρίζω προσωπικά τις οικογένειες δύο κοριτσιών. Μιας 8χρονης που το Σάββατο εντοπίστηκε δυστυχώς νεκρή και ακόμα μιας 8χρονης που αυτή την ώρα που μιλάμε αγνοείται. Η μητέρα του νεκρού κοριτσιού βρισκόταν στο Λονδίνο. Την ειδοποίησαν να επιστρέψει, για να παραλάβει τη σορό του παιδιού της», είπε ο κ. Τριαντάφυλλης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response