Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης ζήτησε και πήρε ο 32χρονος συλληφθείς για το αιματηρό επεισόδιο που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής σε πανηγύρι στην Αγία Παρασκευή, στη Δυτική Λέσβο.
Νωρίτερα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή και οπλοχρησία και τον παρέπεμψε στην αρμόδια ανακριτική αρχή.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, Πανάγος Κουφέλος, ο 32χρονος, ο οποίος φέρει επίσης τραύμα στο χέρι, υποστηρίζει πως μεταξύ του ίδιου και του 35χρονου υπήρξε διαπληκτισμός και στη συνέχεια αλληλοχτυπήθηκαν.
Το περιστατικό συνέβη στις 6.30 το πρωί. Για προσωπικούς λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε καβγάς, οι εμπλεκόμενοι ήρθαν στα χέρια και ο 35χρονος δέχθηκε 18 χτυπήματα (με μαχαίρι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με σπασμένο μπουκάλι, σύμφωνα με τον δικηγόρο του συλληφθέντα) στο πρόσωπο, στο θώρακα και στα πλευρά από τον 32χρονο.
Μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, διέφυγε τον κίνδυνο και η κατάστασή χαρακτηρίζεται σοβαρή, αλλά σταθερή.
Ο 32χρονος διέφυγε αρχικά, αλλά αργότερα την ίδια μέρα παραδόθηκε στην αστυνομία και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.