Λακαφώσης προς Αδειλίνη: «Τελευταία μέρα στο γραφείο, μήπως οφείλει μια εξήγηση;»

Κοινοποίηση:
lakafosis-adeilini

Ο πραγματογνώμονας της ΕΔΑΠΟ βρέθηκε στο στόχαστρο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία είχε προαναγγείλει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση πριν από 3 μήνες

Αιχμές κατά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, για τη στάση της στην υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη άφησε ο τεχνικός σύμβουλος οικογενειών θυμάτων, Κώστας Λακαφώσης.

Ο πραγματογνώμονας της ΕΔΑΠΟ βρέθηκε στο στόχαστρο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία είχε προαναγγείλει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση πριν από 3 μήνες, έπειτα από δημοσίευμα σχετικά με την έρευνα και το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ.

Ο Κώστας Λακαφώσης – με αφορμή τη λήξη της θητείας της κυρίας Αδειλίνη – υπενθυμίζει την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει, ώστε να διερευνηθούν πιθανά διωκόμενες αξιόποινες πράξεις για την πυρόσφαιρα. Μάλιστα, γι’ αυτήν η κυρία Αδειλίνη ζητούσε συγκεκριμένα «να διερευνηθεί μεταξύ των άλλων ποιο ρόλο διαδραμάτισε στη διατύπωση του ως άνω συμπεράσματος η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) και ο τεχνικός σύμβουλος θυμάτων των Τεμπών, Κώστας Λακαφώσης». Ουσιαστικά, δηλαδή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον έβαζε στο στόχαστρο.

Ο Κώστας Λακαφώσης θέτει μια σειρά ερωτήματα στην Γεωργία Αδειλίνη σχετικά με τους χειρισμούς της, την παραβίαση προσωπικών δεδομένων και τη στοχοποίησή του με στόχο τη «δολοφονία του χαρακτήρα» του.

Χαρακτηριστικά ο Κώστας Λακαφώσης επισημαίνει: «Η ανώτατη εισαγγελέας της χώρας δεν γνωρίζει τι προβλέπει η νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων; Δεν γνωρίζει ότι απαγορεύεται αυστηρά η δημοσιοποίηση των στοιχείων οποιουδήποτε ελεγχόμενου για οποιαδήποτε υπόθεση; Δεν γνωρίζει ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μοιράζει πρόστιμα σε ΜΜΕ για τον ίδιο λόγο, γι’αυτό και οι προσεκτικές και ανώνυμες αναφορές π.χ. σε “40χρονο φερόμενο ως δράστη”;».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response