Το κτίριο της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης γίνεται στόχος ισραηλινής επίθεσης, μετέδωσε λίγο μετά τις 18:00 σήμερα το απόγευμα ώρα Ελλάδας η ιρανική κρατική τηλεόραση.
#Iran BREAKING: Israeli strikes have bombed the Iranian state-TV and radio building in #Tehran as it was broadcasting live on air. pic.twitter.com/yYOGTi2oCj
— Thomas van Linge (@ThomasVLinge) June 16, 2025
Η ισραηλινή επιδρομή διέκοψε την μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης, καθώς ο παρουσιαστής εθεάθη να εγκαταλείπει το στούντιο.
Η Ντόρσα Τζαμπάρι του Al Jazeera λέει ότι η παρουσιάστρια, Σαχάρ Εμάμι, είναι μία από τις πιο διάσημες παρουσιάστριες της κρατικής τηλεόρασης στη χώρα.
Λίγες στιγμές πριν από την επίθεση, η Εμάμι έλεγε: «Ακούστε, αυτό που ακούτε είναι ο ήχος του επιτιθέμενου. Ακούτε τον ήχο του επιτιθέμενου να επιτίθεται στην αλήθεια».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την επίθεση σκοτώθηκαν 18 δημοσιογράφοι
NEW: Outside the Iranian state broadcaster building after Israeli strike pic.twitter.com/6PmFl61Yim
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) June 16, 2025
Fires burn and smoke pours from the Headquarters of the Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB) in the Iranian capital of Tehran, following major strikes moments ago against the complex by the Israeli Air Force. pic.twitter.com/uXlDhOLGFi
— OSINTdefender (@sentdefender) June 16, 2025
Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους κατοίκους της Τεχεράνης να εγκαταλείψουν την πόλη, προειδοποιώντας ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία «ελέγχει τον εναέριο χώρο» και θα ακολουθήσουν χτυπήματα.
«Αυτή είναι μια αλλαγή σε ολόκληρη την εκστρατεία», τόνισε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ στο κεντρικό Ισραήλ, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Ισραέλ Κατς και τον αρχηγό του επιτελείου των IDF, αντιστράτηγο Εγιάλ Ζαμίρ.
χαχααχαχα φαταχ…τις εφυγε η μαγκια..