Δεκαπέντε χρόνια κόλασης: Η γυναίκα που έγινε θύμα βιασμών και εκατομμύρια παρακολουθούσαν

Κοινοποίηση:
internet

Μια σοκαριστική υπόθεση έχει συγκλονίσει τη Γερμανία, θυμίζοντας την τραγική ιστορία του Ντομινίκ Πελικό.

 

Μια γυναίκα από την Κάτω Σαξονία υπέστη συστηματική κακοποίηση από τον σύζυγό της για 15 χρόνια, ο οποίος τη ναρκώνωνε και τη βίαζε, ενώ παράλληλα μοιραζόταν τα βίντεο με τις κακοποιήσεις στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με έρευνα της εκπομπής «STRG_F: Βρίσκουμε τον δράστη» του καναλιού NDR, τα βίντεο με τους βιασμούς της αναίσθητης γυναίκας έχουν ήδη συγκεντρώσει πάνω από 14 εκατομμύρια προβολές σε έναν μόνο ιστότοπο.

Η αποκάλυψη αυτής της υπόθεσης προκάλεσε έντονη δημόσια κατακραυγή στη Γερμανία, με πολλούς να ζητούν αυστηρότερες ποινές για τέτοιου είδους εγκλήματα. Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους για τη διάδοση των βίντεο.

Η περίπτωση αυτή θυμίζει την υπόθεση του Ντομινίκ Πελικό, ενός Γάλλου που κρατούσε τη σύντροφό του αιχμάλωτη και την κακοποιούσε για χρόνια. Τέτοιες υποθέσεις αναδεικνύουν την ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και δράση κατά της ενδοοικογενειακής βίας και της διαδικτυακής κακοποίησης.

«Δεν θα νιώσω ποτέ ξανά ασφαλής, με νάρκωνε και με βίαζε κάθε 14 μέρες»

Το θύμα αντελήφθη τι συνέβαινε μόλις στο τέλος του 2024, ενώ οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν διαδικτυακά ίχνη του τουλάχιστον από το 2006.

«Αγαπούσα έναν άνθρωπο στον οποίο είχα εμπιστευτεί τη ζωή μου», λέει η γυναίκα στο ρεπορτάζ.

Η άτυχη γυναίκα ενημερώθηκε για ό,τι συνέβαινε στο τέλος του 2024 από την αστυνομία κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι της, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων εκατοντάδες ναρκωτικά χάπια.

«Μία μέρα παρακάλεσα τον άνδρα μου πως σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συνέβαινε ξανά να με πάει αμέσως στο νοσοκομείο και είπε πως θα το έκανε. Αλλά προφανώς δεν το έκανε. Έλεγε: “κοιμόσουν τόσο ωραία, δεν ήθελα να σε ενοχλήσω”. Γινόμουν θέαμα από τον ίδιο μου τον άνδρα σαν ένα φθηνό κομμάτι κρέας. Πολλοί θα έχουν κατεβάσει τα βίντεο και θα τα έχουν στους υπολογιστές τους. Κάποιος κάποτε θα έρθει σε εμένα και θα πει πως με έχει δει σε αυτά τα βίντεο, δεν θα νιώσω ποτέ ξανά ασφαλής…Οι Αρχές θα έπρεπε να δράσουν γρηγορότερα».

«Κάθε 14 μέρες με νάρκωνε και με βίαζε. Κάποια στιγμή θα με σκότωνε», δήλωσε η γυναίκα στην εκπομπή.

 

Έρευνες σε δίκτυα βιαστών

Η εκπομπή είχε διεισδύσει σε δίκτυο βιαστών εδώ και χρόνια χρησιμοποιώντας μυστικά προφίλ σε πορνογραφικούς ιστότοπους και ήταν σε άμεση επικοινωνία με πολλούς από τους χρήστες.

Ήδη από τον Ιούλιο του 2023, η συντακτική ομάδα είχε ενημερώσει την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Αστυνομίας κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ) για τον χρήστη από την Κάτω Σαξονία, η οποία διαβίβασε την υπόθεση στην αστυνομία του Αμβούργου, αλλά η έρευνα ξεκίνησε σχεδόν έναν χρόνο αργότερα.

Μόνο από τον Αύγουστο του 2024, η γυναίκα ναρκωνόταν και βιαζόταν κατά μέσο όρο ανά δύο εβδομάδες, όπως έχει πλέον επιβεβαιώσει η εισαγγελία.

Η υπόθεση πυροδότησε περαιτέρω έρευνες σε δίκτυα βιαστών και, σύμφωνα με το NDR, ένας άνδρας έχει ήδη προφυλακιστεί σε ανάλογη υπόθεση στην Ελβετία. Η έρευνα δείχνει ότι ένα διεθνές δίκτυο βιαστών μπόρεσε επί χρόνια να αναπτυχθεί και να λειτουργεί ανενόχλητο σε διάφορους ιστότοπους.

Οι φερόμενοι ως βιαστές, πολλοί εκ των οποίων Γερμανοί, μπορούν σε αυτούς τους ιστότοπους να δικτυωθούν, να ανταλλάξουν οδηγίες και συμβουλές και να αναρτήσουν βίντεο από πραγματικούς βιασμούς.

Συγκεκριμένη ιστοσελίδα την οποία ερευνούσε η εκπομπή δεν έχει απαντήσει σε αίτημα των δημοσιογράφων, αλλά ο διαχειριστής του ιστότοπου προώθησε μόνο ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο αναφέρει ότι θα ερευνήσει το θέμα και θα αφαιρέσει όποιο περιεχόμενο ενδεχομένως παραβιάζει τους όρους χρήσης.

Οι δημοσιογράφοι εξακολουθούν στο μεταξύ να παρακολουθούν την ανταλλαγή μηνυμάτων χρηστών, οι οποίοι διαπιστώνουν τη διαγραφή πολλών βίντεο και επισημαίνουν ότι πιθανότατα θα πρέπει να αναζητήσουν άλλον ιστότοπο.

 

Νεκρός σε δυστύχημα ο θύτης – Πιθανόν να αντιμετωπίζουν διώξεις και οι χρήστες

Αυτή την περίοδο εξετάζεται η ποινική ευθύνη των χρηστών που έκαναν κλικ στα εν λόγω βίντεο, αναφέρει η BILD. Δεδομένου ότι στην υπόθεση της Κάτω Σαξονίας δεν πρόκειται για πορνογραφία, αλλά για την καταγραφή και διάδοση σεξουαλικής κακοποίησης, ενδέχεται να υπάρξουν ποινικές συνέπειες, εφόσον η κακοποίηση ήταν αναγνωρίσιμη, αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο.

Ωστόσο, ο άνδρας δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ ποινικές διώξεις για τις αποτρόπαιες πράξεις του, καθώς πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται. Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση στις έρευνες και να αποδοθούν υπηρεσιακές ή και ποινικές ευθύνες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: