Συρία: «Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά ανοικοδόμηση» – Η απάντηση του ΥΠΕΞ στις ισραηλινές επιδρομές

Κοινοποίηση:
APTOPIX Israel Palestinians

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ασάντ αλ Σαϊμπάνι, δήλωσε πρόσφατα ότι οι συνεχείς επιθέσεις από το Ισραήλ κατά της Συρίας έχουν ως στόχο την υπονόμευση της προόδου της χώρας, η οποία βρίσκεται σε μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο μετά την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

 

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Δαμασκό, ο υπουργός τόνισε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις δεν είναι απλές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, αλλά αποτελούν συντονισμένες προκλήσεις που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της Συρίας. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη για ειρηνική επίλυση των διαφορών και δήλωσε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί πόλεμο.

«Η Συρία έχει εκφράσει σαφώς τις προθέσεις της: δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο, αλλά την ανοικοδόμηση», πρόσθεσε αναφερόμενος στις προσπάθειες της Δαμασκού για την ανάκαμψη της χώρας, η οποία έχει καταστραφεί από 13 και πλέον χρόνια εμφυλίου πολέμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response