Στα 30 της η ασιατικής καταγωγής Λούσι, κατακτά τον κόσμο και γίνεται η νεαρότερη γυναίκα αυτοδημιούργητη διασεκατομμυριούχος
Η Τέιλορ Σουίφτ μόλις έχασε την πρωτοκαθεδρία της, στη λίστα Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στον κόσμο.
Αντίπαλός της και η γυναίκα που την «εκθρόνισε» είναι η 30χρονη Κινέζα Lucy Guo, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Passes, μιας πλατφόρμας όπου οι δημιουργοί μπορούν να δημιουργήσουν μια κοινότητα και να συνδεθούν απευθείας με τους θαυμαστές τους, προσφέροντάς τους πράγματα όπως ζωντανές ροές, μηνύματα one-on-one και αποκλειστικά podcast.

Η εταιρία ιδρύθηκε μόλις το 2022, και κατάφερε μέσα σε μόλις 2 χρόνια να συγκεντρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές.
Ποια είναι η Lucy Guo;
Η Lucy με έδρα το Λος Άντζελες εγκαταλείπει το κολέγιο και τις σπουδές της στην επιστήμη των υπολογιστών και τις αλληλεπιδράσεις ανθρώπου-υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.
Πριν ξεκινήσει το Passes, συνίδρυσε την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Scale AI με τον Alexander Wang το 2016.
Η Lucy εγκατέλειψε την επιχείρηση δύο χρόνια αργότερα, το 2018, κρατώντας μεγάλο μέρος του μεριδίου της και την ίδια χρονιά μπήκε στη λίστα 30 Under 30 του Forbes.
Η ίδια μιλώντας το 2023 στο Fortune έριξε λίγο φως στη μυστηριώδη ζωή της. Αποκάλυψε ότι διαθέτει δύο σπίτια, ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Μαϊάμι και ένα σπίτι Λος Άντζελες κοντά στο γραφείο της, ενώ οι μετακινήσεις της γίνονται είτε με ηλεκτρικό πατίνι, είτε με σοφέρ τον βοηθό της.
Λόγω της δουλειάς, συχνά τρώει το μεσημεριανό της στο γραφείο, δεν αγοράζει ούτε είδη παντοπωλείου και παραδέχεται ότι δεν μαγειρεύει ποτέ. Οι διακοπές σύμφωνα με την ίδια δεν είναι ποτέ πραγματικές, καθώς ακόμα και τότε δουλεύει 8 ώρες την ημέρα.
Εκτός δουλειάς, η Lucy είναι φανατική της γυμναστικής και παρακολουθεί δύο φορές την ημέρα! ένα μάθημα προπόνησης υψηλής έντασης.
Η Lucy έκλεισε τα 30 τον Οκτώβριο και διοργάνωσε ένα τεράστιο πάρτι, το οποίο ονόμασε Lucypalooza, για να γιορτάσει.
Σε μια ειλικρινή ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στο Instagram εκείνη την εποχή, παραδέχτηκε ωστόσο ότι αισθάνεται φόβο επειδή δεν είναι ακόμη παντρεμένη με παιδιά.
«Πάντα φοβόμουν τόσο πολύ αυτή την ηλικία», έγραψε.
«Η μεταναστευτική κινεζική κουλτούρα μου ενστάλαξε ότι θα έπρεπε να κάνω παιδιά μέχρι τα 25 και αν δεν ήμουν παντρεμένη μέχρι τα 30, θα ήμουν ανύπαντρη για πάντα.
Το Forbes παρουσίασε σήμερα τη λίστα της 10ης επετείου των πλουσιότερων αυτοδημιούργητων γυναικών της Αμερικής, κατατάσσοντας τις 100 πλουσιότερες γυναίκες της χώρας που έχουν χτίσει τη δική τους περιουσία σε διάφορους κλάδους, από τη μεταποίηση έως την τεχνολογία, την ψυχαγωγία και τη χρηματοδότηση.
Η Diane Hendricks, συνιδρύτρια του ABC Supply, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα της χώρας για όγδοη συνεχή χρονιά με καθαρή αξία σε πραγματικό χρόνο 22,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Εν τω μεταξύ, η Oprah Winfrey είναι 13η στη λίστα με εντυπωσιακή καθαρή περιουσία 3.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενη από την Kim Kardashian που είναι 19η στη λίστα με 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια
Η σούπερ σταρ της κάντρι Taylor, 35 ετών, κατατάσσεται στην 21η θέση με την καθαρή της αξία 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια.