Δεν φτάνει που έφαγαν, έφαγαν, έφαγαν ευρωπαϊκό χρήμα, οι επίορκοι του ΟΠΕΚΕ βγάζουν και γλώσσα. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση-κόλαφο της EPPO, της ανεξάρτητης Εισαγγελίας της ΕΕ, ότι κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε μετά την έφοδο στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Αθήνα και Κρήτη για φερόμενη οργανωμένη απάτη και διαφθορά στις γεωργικές επιδοτήσεις, τα «αποπαίδια του Αυγενάκη» απάντησαν ότι «εξεπλάγην» με τα όσα ανέφερε η EPPO.
Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή Εισαγγελία έκανε λόγο για «έλλειψη ειλικρινούς συνεργασίας» από την πλευρά του Οργανισμού, με την απάντηση να είναι ότι τα όσα υποστηρίχθηκαν «προσβάλλουν συλλήβδην την Διοίκηση του Οργανισμού και το σύνολο των υπαλλήλων αυτού».
Μάλιστα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε σε παράθεση «των πραγματικών γεγονότων» και κάλεσε τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα «να κατονομάσει ποιοι υπάλληλοι του Οργανισμού και με ποιον τρόπο δεν συνεργάστηκαν ή παρακώλυσαν το έργο της Αστυνομίας, διαφορετικά να ανασκευάσει άμεσα».
Οι ψευδείς δηλώσεις και η έλλειψη ειλικρινούς συνεργασίας
Μεταξύ 2019 και 2022, όπως επισημαίνεται στην αποκαλυπτική ανακοίνωση της EPPO, σημαντικός αριθμός ατόμων παρουσιάστηκαν ως νέοι αγρότες και έλαβαν δικαιώματα ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), βάσει ψευδών δηλώσεων. Αυτές περιλάμβαναν ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την ιδιοκτησία ή τη μίσθωση βοσκοτόπων που ήταν επιλέξιμοι για επιδοτήσεις, δίνοντας την ψευδή εντύπωση ενεργών αγροτικών δραστηριοτήτων.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα δηλωθέντα βοσκοτόπια ήταν στην πραγματικότητα δημόσιες εκτάσεις, οι οποίες προηγουμένως είχαν διατεθεί μόνο για χρήση από κτηνοτρόφους που δεν διέθεταν δική τους αγροτική γη. Αυτά τα βοσκοτόπια βρίσκονταν συχνά μακριά από τον πραγματικό τόπο κατοικίας των ατόμων που ισχυρίζονταν ότι τα κατείχαν ή τα μισθώνουν.
Τα επόμενα χρόνια, έως το 2024, τα ίδια άτομα συνέχισαν να υποβάλλουν ψευδείς δηλώσεις ζώων, επιτρέποντάς τους να τους παραχωρηθούν δημόσιοι βοσκότοποι, οι οποίοι στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για την ενεργοποίηση και διατήρηση των δικαιωμάτων ενίσχυσης που τους παρείχαν.
«Μια τέτοια παράνομη πρακτική ενδέχεται να έχει οργανωθεί συστηματικά με τη συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ)», επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Περιγράφοντας ένα σύντομο χρονικό αλλά και το τι έχει συμβεί τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση-σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι πραγματικός κόλαφος:
Από χθες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στην Αθήνα (Ελλάδα) διεξήγαγε έρευνες στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας για ένα φερόμενο οργανωμένο σχέδιο απάτης που αφορά γεωργικά ταμεία και διαφθορά στην οποία εμπλέκονται δημόσιοι υπάλληλοι του Ελληνικού Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγύησης (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Η ΕΥΗΜΕΡΊΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟΨΟΦΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Που σαι ρε ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ
Τα κομματικά λαμόγια που κυβερνούν θα τα έφαγαν,οπότε ποιος να τα κυνηγήσει;
Στον «ένοχο», εκτός αό την «κακή του τύχη», πάντα «φταίει» η γίδα που φώναζε επειδή την έκλεβε, ο Μάρτυρας που τον φωτογράφησε με την γίδα στην πλάτη, ο Αστυνόμος που τον έπιασε όσο την κρατούσε ακόμη και ο Δικαστής που τον τιμώρησε πριν προλάβει να την «ξεφορτωθεί». Αυτός καλά την πήρε, αν δεν φώναζε, αν δεν τον έβλεπαν, αν δεντον έπιανα, αν δεν τον τιμωρούσαν, θα την είχε την γίδα δικιά του. «Έπρεπε» …
3 δις σκανδαλο- αυγενακης speking…πηγαινετε κοροιδα στη λαικη να αγοραζετε 3 ευρω το κιλο τις ντοματες…προβατα 41%…συνεχιστε να ψηφιζετε τους μαυρογιαλουρους …συνεχιστε….