Η Μαρίν Λεπέν χρησιμοποίησε την επίσκεψή της στη Ρώμη το Σάββατο για να καταγγείλει αυτό που χαρακτήρισε ως ένα αυξανόμενο «δημοκρατικό σκάνδαλο» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την πρόσφατη καταδίκη της που της απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.
Μιλώντας παράλληλα με τον Ιταλό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, η Γαλλίδα εθνικίστρια ηγέτιδα προειδοποίησε ότι η υπόθεσή της αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου πολιτικής καταστολής που στοχεύει στη φίμωση των κινημάτων υπέρ της κυριαρχίας σε όλη την Ευρώπη.
«Έχω έναν Αφρικανό φίλο που μου είπε ότι υπάρχουν χώρες όπου δεν διεξάγονται εκλογές και χώρες όπου οι υποψήφιοι εμποδίζονται να θέσουν υποψηφιότητα», δήλωσε η Λεπέν σε συνέντευξή της στην Corriere Della Sera κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. «Πιστεύω ότι η καταδίκη μου είναι στην πραγματικότητα ένα δημοκρατικό σκάνδαλο: Μου εμποδίστηκε να θέσω υποψηφιότητα, παρά το γεγονός ότι άσκησα έφεση και ως εκ τούτου εξακολουθώ να θεωρούμαι αθώος».
Η Λεπέν έκανε μια άμεση σύγκριση μεταξύ των δικών της νομικών προβλημάτων και αυτών που περιέγραψε ως συστηματικές προσπάθειες του ευρωπαϊκού κατεστημένου να εξουδετερώσει τις φωνές της αντιπολίτευσης. «Δεν μπορώ παρά να σκεφτώ τι συνέβη στον Σαλβίνι, τι συνέβη στη Ρουμανία με τον Καλίν Τζορτζέσκου και τι θέλει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τον Όρμπαν», είπε. «Η ΕΕ δεν αγαπά τις ήττες, αλλά είναι έτοιμη να πάει κόντρα στον λαό για να συντρίψει όσους την ενοχλούν».
Τα σχόλιά της έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής εμφάνισης με τον Σαλβίνι στη Σχολή Πολιτικής Μορφής της Λέγκας, μετά από θρησκευτική τελετή προς τιμήν του Πάπα Λέοντα ΙΔ΄. Οι δύο ηγέτες, μακροχρόνιοι σύμμαχοι στο ευρωπαϊκό εθνικιστικό κίνημα, παρουσίασαν ένα ενωμένο μέτωπο ενάντια σε αυτό που θεωρούν υπερβολική εμβέλεια και ιδεολογική ακαμψία των Βρυξελλών. «Οι πολιτικές του ιδέες είναι σχεδόν ίδιες με τις δικές μου», δήλωσε η Λεπέν για τον Σαλβίνι. «Και θέλω να προσθέσω ότι είναι ένας γενναίος, πιστός άνθρωπος με μεγάλη θέληση. Είναι πραγματικά φίλος».
Η Λεπέν χρησιμοποίησε επίσης το ταξίδι της στη Ρώμη για να επικρίνει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες αμυντικής ολοκλήρωσης της ΕΕ, ιδίως την πρωτοβουλία Readiness 2030, την οποία ισχυρίστηκε ότι αποτελεί ένα ακόμη μέσο για τη συγκέντρωση της εξουσίας στις Βρυξέλλες. «Κάθε φορά που υπάρχει κρίση, η ΕΕ το εκμεταλλεύεται για να προωθήσει ολοκληρωμένες πολιτικές που παρακάμπτουν την εθνική κυριαρχία», είπε. «Σήμερα, το κάνει με την Ουκρανία και προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό στρατό. Το κάνει με έναν απολύτως κυνικό τρόπο, για να επιβάλει την ιδεολογική της ατζέντα στον ευρωπαϊκό λαό».
Με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και άλλους ηγέτες της ΕΕ να επισκέπτονται το Κίεβο για συναντήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και τον λεγόμενο «Συνασπισμό των Προθύμων», η Λεπέν αμφισβήτησε τον πραγματικό στόχο του συνασπισμού. «Θέλει να καταλήξει σε συμφωνία για ειρήνη ή θα καταλήξει να υποκινήσει πόλεμο;» ρώτησε. «Ο Μακρόν έχει βάλει τον εαυτό του στη θέση του πολεμιστή. Η Γαλλία θα πρέπει να κάνει το αντίθετο: να αφιερώσει όλες τις προσπάθειές της στο να ενεργεί ως μεσολαβητής προς την κατεύθυνση της ειρήνης».
Αν και οι Πατριώτες για την Ευρώπη, η εθνικιστική κοινοβουλευτική ομάδα που συνίδρυσε η Λεπέν, είναι πλέον το τρίτο μεγαλύτερο μπλοκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναγνώρισε ότι η ένωση με τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές (ECR) της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την επιρροή τους. «Δεν χάνω την ελπίδα ότι οι υπέρμαχοι της κυριαρχίας μπορούν να εξελιχθούν σε έναν ενιαίο σχηματισμό», είπε. «Άλλωστε, ήδη ψηφίζουμε μαζί για πολλές τροπολογίες. Σίγουρα, υπάρχουν περισσότερα που μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν».
Σχετικά με την ίδια τη Μελόνι, η Λεπέν επέμεινε ότι έχει «σημαντικό διπλωματικό ρόλο και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Έχουμε διαφορές – ειδικά την υποστήριξή της για την εκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – αλλά έχει επιτύχει αποτελέσματα, τόσο εξωτερικά όσο και για την οικονομία της Ιταλίας».
Παρά τις εντάσεις μεταξύ των γαλλικών και ιταλικών κυβερνήσεων, η Λεπέν τάχθηκε υπέρ της αναβίωσης των διμερών σχέσεων. «Η Γαλλία και η Ιταλία είναι οι δύο πιο παρόμοιες χώρες στην Ευρώπη», είπε. «Υποστηρίζω μια πραγματική Αναγέννηση στις σχέσεις μεταξύ τους».
Αντιθέτως, απέρριψε τον μακροχρόνιο γαλλο-γερμανικό άξονα. «Αυτός ο άξονας είναι επιλογή της σημερινής γαλλικής κυβέρνησης», είπε. «Η Γερμανία ακολουθούσε πάντα τις δικές της πολιτικές. Πιστεύω ότι η Ευρώπη χρειάζεται κανόνες που ισχύουν εξίσου για όλους».
σημερα τι εχει κανει.
Ολοι μαζι σ’ενα καζανι ειναι και κοροϊδεύουν τον κοσμο