Οι ταινίες του Χόλιγουντ που γυρίστηκαν στην Ελλάδα όχι μόνο γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, αλλά συνέβαλαν σημαντικά στο να αναδείξουν τις φυσικές ομορφιές και τα εντυπωσιακά τοπία της χώρας.
Ορισμένες από αυτές άφησαν το δικό τους ανεξίτηλο αποτύπωμα στην παγκόσμια κινηματογραφική σκηνή, για διάφορους λόγους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», η οποία γυρίστηκε στη Ρόδο και έδωσε το όνομά της σε μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού.

Ο λόγος για την παραλία Άντονι Κουίν, που πήρε το όνομά της από τον διάσημο ηθοποιό και πρωταγωνιστή της ταινίας. Δεν είναι τυχαίο, καθώς η παραλία αυτή ήταν η αγαπημένη του του ηθοποιού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και για πολλά χρόνια μετά.
Ήταν το 1943, μετά τη μάχη του Στάλινγκραντ, όταν οι Γερμανοί είχαν ουσιαστικά αποκλείσει περίπου 2.000 Βρετανούς στρατιώτες σε ένα νησί του Αιγαίου. Παράλληλα έχουν τοποθετήσει στο νησί Ναβαρόνε, δύο τεράστια κανόνια στη κορυφή ενός βράχου με σκοπό να αποτρέπουν οποιαδήποτε ναυτική επιχείρηση των Συμμάχων στο Αίγαιο. Οι Συμμαχικές δυνάμεις αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια επίλεκτη ομάδα κομμάντος για να φτάσουν στην κορυφή του βράχου και να καταστρέψουν τα κανόνια.
Όπως είχε προβλέψει ο Μάλορυ, Βρετανός αξιωματικός που συμμετείχε στην επιχείρηση οι περισσότερες γερμανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν το φρούριο για να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη παράκτια επίθεση των Συμμάχων όταν αυτό συμβεί. Ωστόσο στην ομάδα που τελικά συμμετείχε υπήρξε μια γυναίκα που έκανε σαμποτάζ καθώς οι Γερμανοί την προσέλαβαν ως πληροφοριοδότρια σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή της. Ο Μάλορυ προετοιμάζεται απρόθυμα να σκοτώσει την Άννα, αλλά η Μαρία τον προλαβαίνει και την πυροβολεί αυτή.
Στην πορεία θα χαθούν ανθρώπινες ζωές αλλά με θετική έκβαση για το Ναβαρόνε. Τα κανόνια θα καταστραφούν ολοσχερώς και οι Συμμαχικές δυνάμεις θα καταλάβουν ολόκληρο το νησί απλευθερώνοντάς το από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.