Υπόθεση Ντουρτουρέκα: Βίντεο καταγράφει το τραγικό τέλος του 19χρονου φοιτητή – Το ντοκουμέντο ανακτήθηκε από το κινητό του

Κοινοποίηση:
ntourtoureka

Σχεδόν τρία χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του Νικόλα Ντουρτουρέκα και η οικογένεια του εξακολουθεί να αναζητά απαντήσεις αναφορικά με το τί ακριβώς συνέβη στον 19χρονο, ο οποίος τον Ιούλιο του 2022 είχε βρεθεί δεμένος πισθάγκωνα, κρεμασμένος από ένα μικρό πόμολο ντουλάπας στο σπίτι του στα Σπάτα.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» παρουσίασε ένα ανατρεπτικό ντοκουμέντο που αλλάζει τα δεδομένα της έρευνας για την υπόθεση του 19χρονου φοιτητή Βιοϊατρικών Επιστημών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών κατάφερε τελικά να ανακτήσει βιντεοληπτικό υλικό από το κινητό τηλέφωνο του άτυχου Νικόλα. Η συσκευή τύπου iPhone είχε εντοπισθεί σε λειτουργία αλλά κλειδωμένη κατά την αυτοψία των αρχών στο τόπο του τραγικού συμβάντος πάνω στο πιάνο του. Το βίντεο που ανακτήθηκε, με ώρα εκκίνησης λήψης 08:50 το πρωί της 14ης Ιουλίου 2022 καταγράφει το τραγικό τέλος της ζωής του Νικόλα Ντουρτουρέκα. Το βίντεο είναι διάρκειας περίπου μίας ώρας και σταματά όταν εξαντλείται η διαθέσιμη χωρητικότητα  στη μνήμη της συσκευής.

Στο βίντεο καταγράφεται μόνο ο 19χρονος φοιτητής, ενώ οι πρώτες ενδείξεις για αυτό που επακολούθησε παραπέμπουν σε ατύχημα. Οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το καταγεγραμμένο υλικό να σχετίζεται με τη συνέχιση του τελετουργικού που ο άτυχος Νικόλας είχε ξεκινήσει το προηγούμενο βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι δίπλα στο τραπέζει της τελετής βρέθηκε χειρόγραφο σημείωμα του 19χρονου το οποίο έγραφε: «Όταν ολοκληρωθεί βάλτο στην άκρη και περίμενε την έμπνευση αύριο το πρωί».

Το κινητό που βρήκε η μητέρα του Νικόλα τελικά έκρυβε τις απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη στο γιο της. Η ίδια, μέσα από τις συγκλονιστικές αφηγήσεις της, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εντόπισε το κινητό τηλέφωνο του γιου της μέσα στο σπίτι, την ώρα που οι αστυνομικές Αρχές παρακολουθούσαν χωρίς να προχωρούν σε καμία ενέργεια. Σύμφωνα με τη μητέρα του 19χρονου φοιτητή, το τηλέφωνο βρέθηκε τοποθετημένο πάνω σε ένα πάπλωμα. Η ίδια εξέφρασε την απογοήτευσή της για το ότι η συσκευή δεν είχε εξεταστεί σχολαστικά από τις αστυνομικές αρχές, καθώς, όπως ανέφερε, δεν της ζητήθηκε ποτέ ο αριθμός PUK της SIM κάρτας.

Μάλιστα είχε αναφέρει στην εκπομπή πως μετά το θάνατο του γιου της εντοπίστηκαν στο σπίτι αντικριστές καρέκλες που δεν υπήρχαν προηγουμένως, λιωμένα μαύρα κεριά και ένα μωβ μπουφάν – χρώμα που, όπως ισχυρίζεται, συνδέεται με σατανιστικές πρακτικές. Όπως είχε πει, παρόμοια σημάδια εντοπίστηκαν και στον τάφο του παιδιού της, όπως μωβ λουλούδια, πετραδάκια και μια πεντάλφα. Πράγματα τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, δεν υπήρχαν ποτέ πριν στην οικογένεια.

Μετά το τραγικό περιστατικό στενή φίλη του Νικόλα είχε καταθέσει πως ο 19χρονος έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για τον σατανισμό και το μεταφυσικό. «Πίστευε γενικά σε αυτά. Του άρεσαν τέτοια θέματα».

Ο πατέρας του άτυχου φοιτητή, από την πλευρά του, αποκάλυψε ότι ο γιος του είχε οργανώσει ένα τελετουργικό με στόχο να «διαβάσει» τα συναισθήματα κάποιου άλλου ανθρώπου. Όπως υποστήριξε η τελετή περιλάμβανε μαύρα κεριά, έναν άδειο φωτογραφικό κάδρο διακοσμημένο με βελούδο, και διάφορα αντικείμενα στολισμένα με κρυστάλλους. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Νικόλας είχε δηλώσει πίστη στον Διάβολο, αλλά όχι στον Θεό, στοιχείο που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό.

Η μητέρα του από το πλατό της εκπομπής εξέφρασε την επιθυμία της να δει η ίδια το επίμαχο βίντεο, καθώς θεωρεί πως μόνο εκείνη μπορεί να εντοπίσει αν υπήρχε τρίτο άτομο στο χώρο ίσως πίσω από την κάμερα. «Κανείς δεν γνωρίζει το παιδί μου όπως εγώ. Ξέρω πως αυτό θα με στιγματίσει για πάντα, αλλά πρέπει να δω πως έφυγε από τη ζωή», ανέφερε η χαροκαμένη μάνα.

Ο δικηγόρος της μητέρας, Άρης Παναγιωτόπουλος, υποστήριξε πως το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί κομβικό στοιχείο στην υπόθεση και ότι πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά. «Χρειάζεται να αποκαλυφθεί ποιο είναι το «μακρύ χέρι». Το παιδί δεν ήταν μόνο του. Το βίντεο είναι μόνο ένα κομμάτι – υπάρχει και το πριν και το μετά», δήλωσε, επικρίνοντας τις Αρχές για το ότι έσπευσαν να κλείσουν την υπόθεση χωρίς πλήρη έρευνα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του πατέρα, Ανδρέας Ηροδότου τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα, για να βγει η αλήθεια στο φως. Επισήμανε τις αντιφάσεις που πρέπει να αποσαφηνιστούν θέτοντας τους εξής προβληματισμούς: Αν το βίντεο ξεκινά στις 08:50 και δείχνει τον θάνατό του, πώς ο Νικόλας φέρεται να είχε επικοινωνία με συγγενείς ακόμα και στις 10:30 π.μ. σύμφωνα με τα όσα είχε υποστηρίξει στο Τούνελ, η μητέρα και η γιαγιά και η θεία της μητέρας του; Η γιαγιά του είχε δήλωσε ότι την επισκέφθηκε στο διαμέρισμα στο ισόγειο της πολυκατοικίας δίνοντας αναλυτική περιγραφή ακόμη και των ρούχων που φορούσε ενώ η αδελφή  της ανέφερε ότι μίλησαν στο σταθερό τηλέφωνο στις 10:15.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response