Το βράδυ της Τετάρτης 30 Απριλίου, οι υπεύθυνοι λειτουργίας του Μετρό ενημερώθηκαν για ένα σοβαρό περιστατικό.
Συγκεκριμένα, ένα άτομο βρέθηκε στις γραμμές του σταθμού «Ακρόπολη». Εξαιτίας αυτού του συμβάντος, κρίθηκε απαραίτητη η προσωρινή διακοπή των δρομολογίων στη Γραμμή 2 του δικτύου.
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ατόμου, που φέρεται να έπεσε στις ράγες του Μετρό στον σταθμό.
Στο σημείο επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ η διέλευση των συρμών από τον σταθμό έχει διακοπεί.
Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε, πως έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό Ακρόπολη και Συγγρού- Φιξ, λόγω απόπειρας αυτοκτονίας ατόμου στον σταθμό Ακρόπολη. Η κυκλοφορία στη Γραμμή 2 του Μετρό διεξάγεται στα τμήματα Ελληνικό- Νέος Κόσμος και Σύνταγμα- Ανθούπολη».
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του ατόμου, ενώ για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας.