Τα μαζεύει η κυβέρνηση στο θέμα της φορολόγησης των ενοικίων!

Κοινοποίηση:
foros_430416033

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής γίνονται στο πεδίο του νέου πολυνομοσχεδίου, μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής πως καταργούνται οι παράγραφοι 5 και 6 του άρθρου 2 του πολυνομοσχεδίου, όπερ σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει υψηλότερη κλίμακα για την φορολόγηση των ενοικίων στα ακίνητα.

Συγκεκριμένα γίνονταν λόγος για αύξηση του συντελεστή στο 15% από 11% για έσοδα ως 12.000 ετησίως και 35% από 33% για έσοδα ετησίως άνω των 12.000 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο, η οποία καταργείται με το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο.

«Το ότι θα εισπράττονται δεν σημαίνει και ότι θα φορολογούνται» είπε για να προσθέσει πως η κυβέρνηση αναζητά τρόπους διαμόρφωσής της και ανάλογης διατύπωσης καθώς «δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μην πιστευετε οτι σας κατανοουν και υποχωρησαν. Αυτο το μετρο ηταν ο «λαγος» για να περασει αδιαμαρτυρητα το μετρο μη παραχωρησης των ανεισπρακτων ενοικιων προς το Δημοσιο. Απο οπου και να τους πιασεις βρωμανε. ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ.

Comments are closed.