Ο κυβερνών συνασπισμός της Βουλγαρίας παρουσίασε Σχέδια για κατάργηση του αμφιλεγόμενου φόρου στη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της επικράτειάς της, παρουσίασε η κυβέρνηση της Βουκγαρίας, καθώς η χώρα επιδιώκει να βελτιώσει τους δεσμούς με τους ομοτίμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση της κυβέρνησης τον Οκτώβριο να επιβάλει την εισφορά πυροδότησε ανησυχίες για υψηλές τιμές και διαταραχές του εφοδιασμού σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ενώ η Βουλγαρία δεν έχει ακόμη εισπράξει χρήματα από τους πελάτες του διαχειριστή του δικτύου της, οι αρχές της Ουγγαρίας το χαρακτήρισαν ως «εχθρικό βήμα» και ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα από την ΕΕ για την απόφαση.
Κάνει πίσω η Βουλγαρία
Η Βουλγαρία θα τροποποιήσει τη νομοθεσία για να ανακαλέσει τον φόρο μέχρι να βρει μια προσέγγιση σε επίπεδο ΕΕ για την εφαρμογή του, δήλωσαν σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο Boyko Borissov και ο Kirill Petkov, πρώην πρωθυπουργοί και νυν αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας.
Οι ηγέτες των κομμάτων έκαναν δηλώσεις ενώ οι υπουργοί Εσωτερικών χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης επρόκειτο να συναντηθούν αργά τη Δευτέρα στη Σλοβενία για να συζητήσουν τον χώρο Σένγκεν και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.
Την Κυριακή, η Αυστρία υπέβαλε μια ιδέα να άρει εν μέρει το βέτο της κατά της Βουλγαρία και της γειτονικής Ρουμανίας, επιτρέποντας την ανοιχτή πρόσβαση αεροπορικώς υπό τον όρο ότι οι δύο χώρες θα αποδέχονται αιτούντες άσυλο.
«Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία λόγω του φόρου», είπε ο Μπορίσοφ. «Οι σχέσεις καλής γειτονίας, που ήταν πάντα μεταξύ των βασικών προνομίων μας, θα παραμείνουν έτσι».
Η Σόφια επιδιώκει να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η απόφαση χρειάζεται την έγκριση όλων των μελών της ΕΕ.
Η Ολλανδία και η Αυστρία ήταν απρόθυμες να δεχτούν τη Βουλγαρία, επικαλούμενη τα προβλήματα με το κράτος δικαίου και τον έλεγχο των συνόρων.
Η πρόταση της Αυστρίας πρόκειται να συζητηθεί με Βούλγαρους και Ρουμάνους υπουργούς.
Η Ηλληροι αρβανιτες λεγόμενοι στην Ελλάδα είναι έθνος μπορεί Σερβία Σέρβοι Ελλάδα Έλληνες Μαυροβούνιο Μαυροβουνιοτες είναι έθνος όμως
Με λίγα λόγια η πόντιοι αυγατισαν πολλή και παγκόσμια πλέον ας αφήσουν την μάννα του πόντου στα αζήτητα γιατί έφτιαξαν αγάλματα για να φάνε και να την κοπανησουν έχετε τα κοτσα σαν φυλή ρε παγκόσμια να διεκδικήσετε το κρατος του πόντου Τουρκία είχατε υδτισρι κράτος 20 χρόνια ανεξάρτητος θρησκεία σαν φυλή όχι σαν Έλληνες κλπ ,αλλοιως παρατήσετε μας ήσυχους με την παράδοση σας και σαπιστε όλοι σας εκεί που είστε μαζί με των περιοχή σας ή αλλαγή εδαφών θα γίνει 2028 εσείς θα σαπιζετε εκεί που είστε καλά κάνετε αλλά μην μας ζαλιζετε με των Πόντο αρκετά και με εσάς και τα έθιμα σας ή μικρασιατες δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτε φυλή της σνστολιας όπως σας είπε και η Γερμανία η Έλληνες η πόντιοι κλπ αποφασίστε μετά το 2028 που θα μοιραστούν τα εδάφη θα είναι αργά για εσάς τώρα έχετε ευκαιρία