Με την κατάθεση της μητέρας της πρώτης γυναίκας που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό της το 2008, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού και θιασάρχη.
Ειδικότερα, με απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αποφάσισε στην προηγούμενη συνεδρίασή του την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και επιβολή εγγυοδοσίας 20 χιλιάδων ευρών. Το δικαστήριο έκρινε -όπως ανακοίνωσε η πρόεδρός του – ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ύποπτος φυγής και με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα.
Σήμερα, ενώπιον του ακροατηρίου όπου συνεχίζεται η δίκη του ηθοποιού (για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμούς σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του) αναμένεται να καταθέσει η μητέρα της πρώτης γυναίκας που είχε μηνύσει τον κατηγορούμενο για βιασμό της.
Σύμφωνα με την καταγγελία της πρώτης μηνύτριας του Πέτρου Φιλιππίδη (η κατάθεση της στη δίκη δεν έγινε γνωστή καθώς δόθηκε κεκλεισμένων των θυρών) ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά τον Σεπτέμβριο του 2008 στο καμαρίνι του θεάτρου «Ήβη» και ενώ τον είχε επισκεφθεί στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού.
Εκεί, ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την καταγγελία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της οι οποίες συνιστούν το αδίκημα του βιασμού. Επιπρόσθετα, η καταγγέλλουσα είχε υποστηρίξει ότι ο συνάδελφος της περίπου τρεις μήνες πριν τον βιασμό της στο θέατρο, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προσπάθησε για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.
Από την πλευρά του ο Π. Φιλιππίδης, ενώπιον της ανακρίτριας είχε προβάλλει μια διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων, αρνούμενος την κατηγορία του βιασμού. Κατέθεσε ότι η αντίδικός του «φαίνονταν ότι ήθελε κάτι παραπάνω» και γενικότερα ότι είχε προς εκείνον μια «αρρωστημένη» και «εμμονική συμπεριφορά». Διατείνεται πως ο ίδιος ουδέποτε προσπάθησε να προσεγγίσει την καταγγέλλουσα ερωτικά αλλά αντίθετα εκείνη του τηλεφωνούσε «συνεχώς και επίμονα», γεγονός που όπως είχε πει, τον έφερνε σε δύσκολη θέση.
Πόσοι αστυνομικοί φρουρούν τον κοπριτη; α ρε Λαδα και Θεοφιλογιαννακο που χρειάζεται ο νεοελλην σημερα.
Αφού προσπάθησε να την βιάσει, και καλά, τότε γιατί έστειλε και την κόρη της στο νεάντερταλ:::::: Θέατρο, χώρος ανωμαλίας και πουτανιάς. Ολα για την δόξα και το χρήμα………………
Για απόπειρες βιασμού κ βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για περιστατικά πριν από 18 και 12 χρόνια. Περιστατικά, που η κάθε τσούλα θυμήθηκε μετά από τόσα χρόνια όπως και η δασκαλεμενη τσατσά/μαμά, για να εισπράξουν την γερή αποζημίωση.
Ώρα είναι να βγει κι η επόμενη καραπουτάνα να τον καταγγείλει ότι την «βίασε» το 1983.
Για απόπειρες βιασμού κ βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για περιστατικά πριν από 18 και 12 χρόνια. Περιστατικά, που η κάθε τσούλα θυμήθηκε μετά από τόσα χρόνια όπως και η δασκαλεμενη τσατσά/μαμά, για να εισπράξουν την γερή αποζημίωση.
Ώρα είναι να βγει κι η επόμενη καραπουτάνα να τον καταγγείλει ότι την «βίασε» το 1983.