Μπριόνα Τέιλορ: Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ στην επέτειο ενός έτους από τον θάνατό της

Κοινοποίηση:
720_768733_1615d998e9-99649d5ca171ac4e

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορεία στο Λούισβιλ του Κεντάκι, στην επέτειο ενός έτους από το θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ, που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς, σε ένα από τα περιστατικά που πυροδότησαν πέρσι ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Η Τέιλορ, μια 26χρονη Αφροαμερικανίδα νοσηλεύτρια, έπεσε νεκρή στις 13 Μαρτίου 2020 από πυρά της αστυνομίας μέσα στο διαμέρισμά της στο Λούισβιλ, σε μια αστυνομική επιχείρηση φιάσκο.

Τον Σεπτέμβριο ένα σώμα ενόρκων αποφάσισε ότι σε κανέναν από τους τρεις λευκούς αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιδρομή στο διαμέρισμα της Τέιλορ, δεν θα ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία. Εναντίον ενός αστυνομικού, του Μπρετ Χάνκινσον, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο των γειτόνων της Τέιλορ, διότι οι σφαίρες από το όπλο του πέρασαν στο διαμέρισμα ενός γείτονα. Εναντίον των άλλων δύο αστυνομικών, του Τζόναθαν Μάτινγκλι και του Μάιλς Κόσγκροουβ, που πυροβόλησαν εναντίον της Τέιλορ, δεν ασκήθηκαν διώξεις. Και οι τρεις αστυνομικοί αποπέμφθηκαν από την αστυνομία.

Ο θάνατος της 26χρονης μαζί με εκείνον του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του όταν λευκός αστυνομικός γονάτισε στον λαιμό του στη Μινεάπολη, στα τέλη Μαΐου, πυροδότησαν ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομίας βαρβαρότητας σε όλες τις ΗΠΑ πέρσι το καλοκαίρι.

Στη χθεσινή διαδήλωση στο Λούισβιλ, ομιλητές ζήτησαν δικαιοσύνη για την Τέιλορ και μεταρρυθμίσεις στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

«Πρόκειται για τη δύναμή μας να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο για τα παιδιά μας, για την κόρη μου», δήλωσε η Σαντίκα Ρέινολντς, πρόεδρος της οργάνωσης Urban League στην πόλη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μπράβο στην αμερόληπτη αμερικανική δικαιοσύνη. Κανεις δεν την σκότωσε. Η σφαίρα την σκότωσε. Άμα σκοτωνανε τον τραμπανώμαλο η τον άλλο τον χλέμπουρα θα καταδίκαζαν και τις οικογένειές τους σε θανατική καταδίκη. Σημερα εκείνη αύριο εμείς…Φασισταριά.

Comments are closed.