Ειλημμένη απόφαση θέλει το Μαξίμου να θεωρείται το δημοψήφισμα στην περίπτωση που η «συμφωνία» με τους εταίρους και δανειστές ξεπερνά τις «κόκκινες γραμμές» και όπως αυτές καθορίζονται με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες, στις 25 Ιανουαρίου τον οδήγησαν στην κυβέρνηση.
Αυτό φαίνεται να προκύπτει τουλάχιστον από την αποστροφή του Πρωθυπουργού κατά το σημερινό έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, πως «σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει».
«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup αναμένοντας ένα «σήμα» προόδου που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» μέχρι στιγμής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως καμία συμφωνία δεν μπορεί να επέλθει που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να περάσει τις κόκκινες γραμμές που έχει εξ αρχής θέσει.
«Θέλουμε στο αυριανό Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου που συνεχίζεται έως αυτή την ώρα».
Μέχρι τώρα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο, μετά την εισήγηση του Πρωθυπουργού, ενημέρωσαν οι κ.κ. Δραγασάκης, Βαρουφάκης και Τσακαλώτος.
Πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη βούλησή της για την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, για την οποία όμως πρέπει να προβούν σε κινήσεις και οι εταίροι.
Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του αυριανού Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.
Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί συνέχεια της χθεσινής πολύωρης σύσκεψης που έγινε επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει από κοινού η Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την ενημέρωση και αποτίμηση της έως τώρα πορείας των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ….ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ….ΤΟ Δ’ ΡΑΙΧ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ…ΟΞΩ ΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ….
Δυστυχως αυτο που παιζουν τοσες βδομαδες
τα καναλια ετσι που το χουν προετοιμασει…
Ετσι κ γινει δημοψηφισμα θα ψηφισουν τα προβατα
ευρω κ θα μας εχουν στα τεσσερα με τις ευλογιες μας
Θα πει η κυβερνηση πηγαμε να αποφυγουμε το μνημονιο αλλα
ο ελληνικος λαος το δεχτηκε.οποιος διαφωνει ας
μου πει τη γνωμη του