Από τις 5.30 το πρωί, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων των Σχολικών Φυλάκων, Σχολικοί Φύλακες άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης.
Κάποια στιγμή, 18 εξ’ αυτών, επιχείρησαν και μπήκαν στο Υπουργείο, με αποτέλεσμα να φτάσουν έως και την ταράτσα του κτιρίου.
Άμεσα επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ , χωρίς να προκληθούν επεισόδια και αφού απομάκρυναν τους 18 Σχολικούς Φύλακες, από το κτίριο του Υπουργείου Δ.Μ.&Η.Δ.
Εννέα άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Σχολικών Φυλάκων Λάρισας.
Έντονη είναι η παρουσία των ΜΑΤ ενώ οι σχολικοί φύλακες αναμένουν τη συνδρομή και συναδέλφων τους από την Αθήνα.
Ενταση με αντεγκλήσεις επικράτησε λίγο αργότερα, ενώ οι σχολικοί φύλακες κατήγγειλαν ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, προσθέτοντας ότι μία γυναίκα λιποθύμησε.