Οι εργαζόμενοι στην πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου, είναι ανάστατοι μετά την απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, που επιβάλει αυστηρή οδηγία σε όλα τα βαρέα οχήματα να ζυγίζονται πριν επιβιβαστούν στα φερυ μποτ.
Η κατάσταση είναι ήδη προβληματική για την πορθμειακή γραμμή δεδομένης της Γέφυρας και η εξέλιξη αυτή φαντάζει ως το τελειωτικό χτύπημα.
Κι αυτό γιατί σε καμία από τις προβλήτες του Ρίου δεν υπάρχει ζυγιστήριο, με αποτέλεσμα όλα τα βαριά οχήματα που είναι και οι βασικοί πελάτες των φέρυ να υποχρεώνονται να κάνουν επιπρόσθετη διαδρομή 18 χιλιομέτρων κάθε φορά, καθώς ζυγαριά υπάρχει μόνο στο λιμάνι της Πάτρας.
Η εξέλιξη αυτή,σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, οδηγεί πολλούς οδηγούς φορτηγών οχημάτων στην χρήση της γέφυρας, καθώς η δαπάνη και η ταλαιπωρία για κάθε δρομολόγιο, είναι μεγάλη και επι της ουσίας έρχεται σχεδόν «μια ή άλλη» αν προτιμήσουν τη διέλευση μέσω της γέφυρας.
Ο πρόεδρος των Πλοιάρχων της γραμμής Ρίου Αντιρρίου Γ. Γαρδικιώτης
ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΗΡΘΕ…ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΣΑΣ…
Δεν είναι μόνο ο Μπόμπολας πίσω από αυτό, είναι και άλλες 4-5 εταιρίες συν την κύρια εταιρία που ανακατεύτηκε στην κατασκευή της, την Γαλλική Vinci, αυτή είναι που θα τρώει καλά για τα επόμενα 35 χρόνια από τα διόδια της γέφυρας! Οπώς υποστηρίζουν η Κοινοπραξία έχει ήδη πάρει πίσω το 10% της συμμετοχής εδώ και χρόνια και θα συνεχίζει να εισπράττει για τα επόμενα 24-25 χρόνια.Το άλλο 40% είναι δικιά μας συμμετοχή και το 50% φυσικά είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκη Τράπεζα, περι τα 370 εκ. ευρώ.
ολα για τον μπομπολα καπετανιε γινονται για να βουτανε τα διοδια οταν τα ελεγε η χρυση αυγη εσεις ψηφισατε συριζα και τον προδοτη τον παπανδρεου εκει στην πατρα μεινετε στο δρομο τωρα για να καταλαβετε περαστικα σας