ενημέρωση 11:57
Ακτιβιστές που παίρνουν μέρος στις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στη Φρανκφούρτη σκαρφάλωσαν στο κτίριο της ΕΚΤ προκειμένου να αναρτήσουν πανό.
Περίπου 10.000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από την ΕΚΤ όπου θα πραγματοποιούνταν η τελετή εγκαινίων για το νέο κτίριο.
ενημέρωση 10:31
Σοβαρά επεισόδια είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στη Φρανκφούρτη, όπου πραγματοποιείται η τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Δείτε τις φωτογραφίες:
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σήμερα γίνονται τα εγκαίνια των νέων κεντρικών γραφείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη. Χθες παραλίγο να καούν πριν καν εγκαινιαστούν. Υποστηρικτές του κινήματος Blockupy συγκρούστηκαν με την αστυνομία.
Οι διαδηλωτές έκαψαν περιπολικά, πήραν «πολεμοφόδια» από κοντινό εργοτάξιο και η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.
Σήμερα αναμένεται να διαδηλώσουν την ώρα των εγκαινίων πάνω από 10.000 άνθρωποι από όλη την Ευρώπη κατά της λιτότητας.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι απίστευτα με ολόκληρα τείχη να έχουν υψωθεί σε μεγάλη περίμετρο γύρω από τα κεντρικά της ΕΚΤ που δεν είναι άλλα από έναν δίδυμο ουρανοξύστη κόστους 1,3 δισ ευρώ. Τα μέτρα ασφαλείας είναι απίστευτα: χιλιάδες αστυνομικοί, ελικόπτερα ακόμα και στρατιώτες αν τα επεισόδια ξεφύγουν.
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Ναι, τώρα οι αναρχικοι και κομμουνιστες αποκαλούνται έτσι αόριστα «ακτιβιστες». Οι μόνοι που ππαγκόσμια τόσα χρόνια ήταν παρων σε καθε G8 που οι ισχυρότεροι του κόσμου σχεδίαζαν πως θα ληστεψουν ακόμα καλύτερα τη γη. Οι μόνοι που μιλάνε για παγκοσμιοποιηση του κεφαλαιου και το προβλημα της ελεύθερης αγορας. Αυτούς τους Γερμανούς που συγκρούονται έξω από το κτηριο των ληστών της ΕΚΤ οι εκεί ηλιθιοι και εθελοδουλοι πατριώτες τους λένε «αντιγερμανους» ακριβώς όπως εδώ χρησιμοποιουνε τον αβασιμο όρο «ανθελληνες». Αντε να πάνε τα φασιστακια σε Ελλαδα ή Γερμανια να χτυπήσουν κάναν ανήμπορο μετανάστη εργάτη και ας αφήσουν τις ρητορικές περι «αντισυστημικοτητας».
Εκει χτυπανε την κεντρικη τραπεζα οι αριστεροι ενω εδω χτυπανε εκκλησακια και βεβηλωνουν αγαλματα.Υπαρχει καποια διαφορα νομιζω.
Ποιος χτυπάει εκκλησακια ρε καραγκιοζη; Δεκάδες χιλιάδες αναρχικοι υπάρχουν στην Ελλαδα, θα έπρεπε κάθε εκκλησία να είναι καμενη. Γελοιε. Επειδή 2-3 κωλοπαιδα έκαναν τη μαλακια τους ξεκομμενοι από όλους σημαίνει ότι το έγινε ότι εγινε με συλλογική απόφαση; Οχι. Αθεοι ναι είμαστε και τιμή μας, αλλά όχι βανδαλοι. Βανδαλοι ήταν οι εβραιοχριστιανοι όταν ήρθαν στην Ελλάδα που γκρεμιζαν ναους και σκότωναν τους εθνικους.
δεν ειναι ακτιβιστες ,ειναι αναρχικοι και κουμμουνιστες οι οποιοι σε αντιθεση με τους βλαμενους δεξιοπατριωτεσ που κυνηγανε ταλαιπωρους μεταναστεσ αντιστεκονται και συγκρουονται με αυτους που πρεπει και δεν περιμενουν να τους σωσουν ουτε οι κοιμισμενοι αυτοκρατωρες ,ουτε μυστικα υπεροπλα ,ουτε οι αρχαιοι ελληνες ουτε οι εξωγηινη η’ καθε παπαρια βλαμενων ακροδεξιων που ειναι το μακρυ χερι του καπιταλισμου.γκε-κε?