Ο Μπαράκ Ομπάμα εκτός όλων των άλλων δηλώσεων φαίνεται πώς είπε τα εξής: «Αναμένω να δω πως Ε.Ε. και ΔΝΤ θα συνεργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και θα φροντίσουν να παραμείνει στην ευρωζώνη». Από την πλευρά της, κα Μέρκελ απέφυγε να αναφερθεί ευθέως στο ελληνικό ζήτημα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε την ατζέντα της συζήτησης των δύο ηγετών, στην οποία κυριάρχησε το ζήτημα της Ουκρανίας, στον απόηχο της διπλωματικής πρότασης Γαλλίας και Γερμανίας. Επίσης ο κ. Ομπάμα τόνισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι στις χώρες τους γίνονται στόχος στρατολόγησης του Ισλαμικού Κράτους και των τζιχαντιστών. Ο κ. Ομπάμα ζήτησε από την κα Μέρκελ να υπάρξει μία ρητορική στήριξης της θρησκευτικής διαφορετικότητας και κατά του ρατσισμού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, «εχθροί μπορούν να γίνουν σύμμαχοι, τα τείχη που μας χώριζαν, μπορούν να πέσουν», όπως αναφέρει σχετικό άρθρο.
Από την πλευρά της η κα Μέρκελ δεν τοποθετήθηκε σχετικά με το ελληνικό ζήτημα. Αναφέρθηκε στην «σημαντική πρόοδο που έχουμε κάνει στην Ε.Ε. σε ζητήματα ανάπτυξης αλλά και σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που είχαν οικονομικά προβλήματα». Επίσης, αναφέρθηκε και στη συμφωνία εμπορικής συνεργασίας Ευρώπης και ΗΠΑ, η οποία θα αποτελέσει πολύ σημαντική κίνηση για τις οικονομίες των εμπλεκομένων μερών.