Φαίνεται πως βρέθηκε από πού προέρχεται το γονίδιο της πολιτικής στον Γιάνη Βαρουφάκη. Χθες είδαμε τον πατέρα του
να μιλά στην εκπομπή Μία και να λέει με καμάρι: «Ήξερα ότι θα γίνει κάτι, γιατί ήταν παιδί που αγαπούσε τη μόρφωση, ήταν ανήσυχος και όλα αυτά τον βοήθησαν να φτάσει εδώ που έφτασε…”
Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο αφού και η μητέρα του, Ελένη Βαρουφάκη ήταν σπουδαία βιοχημικός αλλά ασχολιόταν και με τα κοινά αφού από το 1986 εκλεγόταν συνεχώς δημοτική σύμβουλος Παλαίου Φαλήρου και τη διετία 1998-2000 διετέλεσε αντιδήμαρχος.
Η μητέρα του Υπουργού Οικονομικών,σύμφωνα με το tlife.gr, εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας Πειραιά, γενική γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων και πρόεδρος πολλών σχολικών επιτροπών.
Φυσικά είχε και μικρό συγγραφικό έργο – οπως και η υπόλοιπη οικογένεια – αφού είχε γράψει το βιβλίο «ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ Οι δρόμοι αφηγούνται την ιστορία τους», στο οποίο μεταξύ άλλων γράφει: «…Tο βλέμμα μου συχνά έπεφτε και στις πινακίδες με τις ονομασίες των δρόμων μας. Άλλες από αυτές αναφέρονται σε σύγχρονα, άλλες σε αρχαία πρόσωπα, άλλες σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας και άλλες σε μορφές της μυθολογίας, της θρησκείας και της παράδοσής μας… Mε την προσπάθειά μου αυτή φιλοδοξώ να γνωρίσω στους συνδημότες μου πού οφείλουν την ονομασία τους οι δρόμοι του Δήμου μας, συγχρόνως δε να μνημονεύσω τις μεγάλες μορφές του ιστορικού και μυθολογικού μας πανθέου…»
Μαζί με τον Γιώργο Βαρουφάκη απέκτησε τον Γιάνη αλλά και την Τρισευγένη, δικαστή στο Συμβούλιο Επικρατείας. Η Ελένη Βαρουφάκη απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2008.
Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τον Οκτώβριο 2015 θα οργανώσει για τους/τις φίλους/ες του νέα τμήματα δωρεάν εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας.
Τα μαθήματα θα γίνονται ένα δίωρο την εβδομάδα, πρωινές και απογευματινές ώρες, στα γραφεία μας (Βουλής 44Α, 1ος όροφος, Πλατεία Συντάγματος) και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2016.
Όσοι/ες φίλοι/ες ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να αποστείλουν σχετικό e-mail στο see1924@otenet.gr για να λάβουν γραπτώς αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και την σχετική αίτηση.
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 16 Oκτωβρίου 2015 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος.
Η Πρόεδρος του ΣΕΕ
Δρ. Εύη Μπάτρα