Στην Αθήνα την Πέμπτη οι σοροί των δύο πιλότων του μοιραίου F-16

Κοινοποίηση:
f16

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, το C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας τις σορούς των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Πρόκειται για τον σμηναγό Παναγιώτη Λάσκαρη, 35 χρόνων, έγγαμο με ένα γιό και για τον σμηναγό Αθανάσιο Ζάγκα, 31 ετών, έγγαμο με ένα γιό και μια κόρη.

zagas

Αθανάσιος Ζάγκας

laskaris

Παναγιώτης Λάσκαρης

Το ελληνικό διθέσιο F-16 μετείχε σε νατοϊκή άσκηση κι έπεσε κατά την απογείωσή του, στις 16:40, σε αεροπορική βάση στην επαρχία Αλμπαθέτε της κεντρικής Ισπανίας, όπου υπάρχει σχολή πιλότων του ΝΑΤΟ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το F16 έπεσε πάνω σε άλλα αεροσκάφη που ήταν στην πίστα, πιθανώς λόγω βλάβης στον κινητήρα και από τη συντριβή του προκλήθηκε έκρηξη και ξέσπασε φωτιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: