Ισόβια στη φυλακή για εικονικά τιμολόγια

Κοινοποίηση:
isobia

Ποινή-σοκ επέβαλε δικαστήριο της Καλαμάτας στους τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για εμπλοκή σε υπόθεση πλαστών και εικονικών τιμολογίων για παράνομη είσπραξη ΦΠΑ.

Οι τρεις από τους πέντε καταδικάστηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία” σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ένας ακόμη καταδικάστηκε σε 20 έτη.

Σύμφωνα με την “Ελευθερία” η υπόθεση ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια όταν ελεγκτές του ΣΔΟΕ- κατόπιν καταγγελιών και πληροφοριών- εντόπισαν 2 άτομα από την Αθήνα και ένα ακόμα από τη Θεσσαλονίκη, που φτάνοντας με μια λευκή Mercedes, «σκόρπιζαν» στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας πλαστά τιμολόγια, τα οποία χρησιμοποιούσαν αγρότες για να λαμβάνουν επιστροφές ΦΠΑ. Από τους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα είχε εκδώσει και διακινήσει τιμολόγια συνολικής αξίας 8,5 εκατ. ευρώ, ποσό μεγάλο αλλά όχι ασυνήθιστο εάν το συγκρίνει κανείς με αντίστοιχα ευρήματα άλλων ερευνών. Μόλις προχθές το ΣΔΟΕ ανακοίνωσε ότι μόνο στην περιοχή Αττικής οι έλεγχοι στο τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου αποκάλυψαν ότι 35 επιχειρήσεις έλαβαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ύψους 40.300.700 ευρώ, με αποτέλεσμα να συμψηφίσουν ή να τους επιστραφεί Φ.Π.Α. Υψους 10.050.000 ευρώ, ενώ άλλες 25 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια 59.100.000 ευρώ προκειμένου να διευκολύνουν σε πράξεις φοροδιαφυγής τους λήπτες των εικονικών τιμολογίων, ζημιώνοντας το Δημόσιο από διαφυγή Φ.Π.Α. Με 13.600.000 ευρώ.

Οι δικαστές φαίνεται, όμως, ότι έκριναν με διαφορετικά κριτήρια την υπόθεση της Καλαμάτας και καταδίκασαν τους 2 Αθηναίους και τον Θεσσαλονικιό σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ένας αγρότης με θερμοκήπια «έφαγε» 20 χρόνια επειδή πρόλαβε και επέστρεψε τον κλεμμένο ΦΠΑ. Ο 5ος του κατηγορητηρίου αθωώθηκε, αφού το δικαστήριο απέρριψε τη κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, με την οποία βαρυνόταν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Άκου κει ισόβια κάθειρξη…

    Στο εκτελεστικό απόσπασμα, στην ηλεκτρική καρέκλα, έκχυση δηλητήριου, κρεμάλα. Αλλά πρώτα να βασανιστούν από επαγγελματίες δήμιους.

    Που μπλέξανε… Εμπόριο ναρκωτικών, παιδεραστία, μια ομαδική δολοφονία, δεν μπορούσαν να κάνουν βρε αδερφέ να πέσουν στα μαλακά…

    Ήμαρτον! Με τα ιερά και τα όσια τα έβαλαν…

  2. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΟΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ», ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ (ΝΟΥ-ΔΟΥΛΑ, ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ (ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ) θα σκεφτούν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 26χρονου που αυτοκτόνησε στο ΡΙΟ;; Σκέφτηκαν ποτέ να τηρήσουν ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;;; ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ, ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ σκέφτηκαν ποτέ τι ωθεί χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία;; ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ;; (το λημέρι των ανομιών τους;) Την ερχόμενη Τρίτη που θα μαζευτούν ΤΑ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ να ψηφίσουν την τροπολογία για τα χρήματα προς τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (που τα επιστρέφει στον προδομένο κόσμο και τους χαλάει την πιάτσα) ΑΣ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΤΕΡΟ (26 ΕΤΩΝ!!) ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΥΣ) Για τον Φύσσα τα ΣΙΧΑΜΑΤΑ της λάσπης και του πολιτικού βόθρου έκαναν τόσο σαματά (σε μια αόμη ένδειξη ΦΤΗΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ) για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής.. Τώρα τι θα τους φωτίσει ο ΔΙΑΟΛΟΣ να πούνε και να κάνουνε;;;

Comments are closed.