Νέες θέσεις εργασίας ή φύκια για μεταξωτές κορδέλες;

Κοινοποίηση:
οαεδ

Πρόσληψη 5.000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα μέσω ΟΑΕΔ ή πάλι μας κοροϊδεύουν τα βολεμένα τσουτσέκια του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης; Αυτό το «Μπάρμπας από την Κορώνη» έχει σταματήσει ή ακόμα λειτουργεί κανονικά; Υποσχέσεις, νέες θέσεις εργασίας…. και ελπίδες! Πουλάνε ελπίδες και όνειρα σε απελπισμένους πτυχιούχους, ανέργους που περιμένουν την ριμάδα την τύχη τους μαζί με αυτόν τον ξακουστό τροχό να γυρίσει αλλά η άσπρη μέρα δεν ξημερώνει ποτέ. Και πάνε και στήνονται στις ουρές, και ταλαιπωρούνται με αιτήσεις και πρωτόκολλα και γραφεία και ορόφους ή έστω και ηλεκτρονικά ρε αδερφέ…. και περιμένουν αποτελέσματα που ποτέ δεν έρχονται … ή αποτελέσματα που ποτέ δεν είναι αρκετά για όλους και πάντα κάτι γίνεται και στραβώνει.

Διαβάσαμε λοιπόν ότι από την ερχόμενη Τρίτη στις 7 του μήνα ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Θα δοθούν επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.  Επίσης να σημειωθεί το εξής: η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους θα είναι στα 18 ευρώ την ημέρα , 25 μέρες ασφάλισης τον μήνα και η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι στον ένα χρόνο. Διάρκεια της ηλεκτρονικής υποβολής λένε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα… Μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις… (λίγες ώρες λέω εγώ με τόση απελπισία και ανεργία που υπάρχει στη χώρα μας)

Άντε να δούμε τι θα γίνει γιατί όλοι αναζητούν λύση στα προβλήματά τους και ελπίδα για να γαντζωθούν. Μιας που η ελπίδα σε όποια χώρα κι αν ζεις…. πεθαίνει τελευταία!

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Δηλαδή αν το καταλάβατε, δείχνουν τέσσερις ανέργους ότι πιάνουν δουλειά με τα vouchers και τελικά στην ουσία από τους τέσσερις, ο ένας εργάζεται δύο μήνες !
    Μιλάμε για φοβερό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας…..!!!!

  2. Καλέ ποιά υπομονη των ανέργων ;
    Αφού και οι άνεργοι είναι χαζοί, τους πιάνουν κορόϊδο,τους λένε για vouchers και συμβάσεις πενταμήνων και τρέχουν να προλάβουν.
    Ποιος ξέρει ότι το voucher αν τελικά μπεις, θα κάνεις μαθήματα και δεν θα πάρεις δεκάρα τσακιστή που την ονομάζουν επιδότηση κατάρτισης ;
    Ποιος γνωρίζει ότι στους τέσσερις που θα μπουν , ο ένας μόνος θα εργαστει δυο μηνες και θα πάρει πόσα ;
    Ποιος γνωρίζει ότι οι μήνες ανεργίας του θα μηδενιστούν και θα γίνει reset με αποτέλεσμα να αποκλειεται από άλλες κοινωνικές δράσεις που χρειάζονται μόρια από μήνες ανεργίες ;
    Ελάχιστοι το γνωρίζουν.
    Σας δουλεύει ψιλο γαζί ο ΟΑΕΔ γιατί θέλουν να δειχνουν ότι η ανεργία μειώνεται δινοντας ψίχουλα στους ανέργους.
    Ο άνεργος θέλει σταθερή εργασία να του βρίσκει ο ΟΑΕΔ και όχι απλά μερικους μήνες εργασίας μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού ή καταρτίσεις.
    Καταρτίσεις για ποιόν λόγο; Ειδικά όσοι έχουν πτυχία γιατί να καταρτιστούν ;
    Ολη η ιστορία ειναι μια κακογουστιά για να εργαστούν και οι επιχειρήσεις και να προσλαβουν το ελαχιστον προσωπικό για να μην κλείσουν και έτσι συμμετέχουν στα γελοία αυτά προγραμματάκια που εκπονούνται.
    Μια γελοιότητα ,ένα κακόγουστο έργο ,πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες , κάνουν υποτίθεται κοινωνικό έργο με πεντάμηνα και καταρτίσεις ενώ στην ουσία «δουλεύουν τον κόσμο που είναι σε απόγνωση» .

    Όσους πετυχαίνουν να «δουλέψουν» , ο ΟΑΕΔ πετυχαίνει :

    1)ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
    2)ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
    3)ΜΙΣΘΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
    4)ΜΕΙΩΣΗ Ή ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ
    5)ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΥΟ Η ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ
    6)ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, Ο ΕΝΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ !

Comments are closed.