Το ΣτΕ «τσάκισε» κι άλλο το ηθικό των δημοσίων υπαλλήλων:Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ-Νέα αβάντα στις μνημονιακές «υποχρεώσεις»!

Κοινοποίηση:
psalidi-lefta

Πράσινο φως στις περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων άναψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, συνταγματικό το «ψαλίδι» λόγω μνημονίου. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης, και στο σκεπτικό της αναφέρει ότι οι περικοπές στο εφάπαξ δεν παραβιάζουν τις συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την αναλογικότητα, την κοινωνική ασφάλιση, την προστατευόμενη εμπιστοσύνη του διοικούμενου προς την Πολιτεία. Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν την εν λόγω απόφαση να αποτελεί υπόδειγμα ώστε να τύχει ευρύτερης εφαρμογής για τα εφάπαξ υπαλλήλων όλων των κατηγοριών τα οποία θα έχουν πλέον , σύμφωνα με τη μνημονική υποχρέωση, καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Οι δικαστές απέρριψαν αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατά της απόφασης του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων με την οποία της είχε χορηγηθεί μειωμένο εφάπαξ λόγω των μέτρων που ψηφίστηκαν για περικοπές αφού είχε συνταξιοδοτηθεί και περίμενε την καταβολή του εφάπαξ. Η εκπαιδευτικός που είχε ήδη 28 χρόνια και 8 μήνες ασφάλιση πήρε με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών το μειωμένο εφάπαξ (31.2677 ευρώ). Με την προσφυγή της ζητούσε να της καταβληθεί το ποσό των 5.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την περικοπή καθώς πρόκειται για άδικη οικονομική επιβάρυνση της ευπαθούς πληθυσμιακής κατηγορία των συνταξιούχων. Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι το τέλος του έτους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΣτΕ: Μπλόκο στη μετάταξη υπαλλήλων στα δικαστήρια…..

  2. Οι δικαστικοί μόνο για τα “δικά τους” εκδίδουν αποφάσεις καταδικαστικές του μνημονίου!

    Για όλους τους άλλους συνηγορούν υπέρ της δοσιλογικής συγκυβέρνησης….

    Ρε, τι μου θυμίζουν, τι μου θυμίζουν…

    http://www.youtube.com/watch?v=oioGN2r8jvY

    1. Φοβερός !!! Ο Βενιζέλος ακούγεται οτι βλέπει όνειρα με σκοινιά , θηλιές και λαιμούς , μικροομολογιούχους και κάτι αρχαία αγαλματάκια όλα μαζί στο ίδιο όνειρο. Λες να βγει και αυτό ?

Comments are closed.